Voorproefje van überhippe 60+ vrouwen uit Advanced Style op filmfestival Den Bosch

AdvancedStyleDit jaar brengt de film- en documentairevierdaagse Bosch Art Film (BAF) over beeldende kunst, kunstenaars en kunstenaarschap onder meer een ode aan de extravaganza; aan de flamboyante individuen die de grenzen van het sociale en culturele leven oprekken.

Bijzonder in dat kader is de presentatie van ‘Advanced Style’, een film in wording over überhippe 60-plussers in de straten van New York.

Op zaterdag 20 april presenteren de speciaal uit New York overgevlogen makers Ari Seth Cohen en Lina Plioplyte op BAF hun exclusieve ruwe materiaal aan het publiek…………

In ‘Advanced Style‘ passeren bekende New Yorkse socialites de revue, zoals Iris Apfel, Zelda Kaplan, Ilona Smithkin en Lynn Dell. Maar ook onbekende oma’s in panterprint jurken, fluwelen handschoenen en bontgekleurde hoeden komen aan bod.

Ari Seth Cohen: “Het is een film over de levens van de vrouwen die ik fotografeer. Het gaat verder dan mode, het gaat ook over de dood, over seksualiteit”.

Misschien gaat de documentaire vooral over levenslust. Zoals te bewonderen bij de 100-jarige Ruth die elke dag aan Pilates doet en leeft volgens de filosofie ‘Verlaat nimmer het huis zonder je perfect aan te kleden, want je weet nooit wie je tegenkomt onderweg naar de brievenbus’.

Lees ook:‘Iedere dag kleed ik me voor het theater van mijn leven’
Lees ook:Kleurrijke ladies van Advanced Style nu op DVD en iTunes
Lees ook:Nieuwe trailer Advanced Style Documentaire spettert!
Lees ook:Net als Ari Seth Cohen ben ik van deze vrouwen fan
Lees ook:IDFA: Advanced Style 60-plussers lopen niet in blommetjesjurken en helioforms

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>