Op recept: broodje rauwe placenta na de bevalling

PLACENTAAls Jennifer Bulcock haar eerste maaltijd eet na 9 maanden zwangerschap en het baren van haar kind is het geen saucijzenbroodje.

De 31-jarige vrouw verorberde al 3x de placenta na het baren. Rauw, met een sapje ernaast fruitsap..

“Het eerste dat ik deed na de geboorte van mijn eerste kind, was hem borstvoeding geven. Maar meteen daarna gaf mijn man me een bord met de placenta erop. Hij had het in stukjes gesneden”, vertelt Bulcock.

“Het smaakt bloederig en sponzig een beetje zoals lever. Niet echt heel lekker, maar ik heb alles opgegeten door het door te spoelen met een glas sinaasappelsap.” Toen haar man vroeg hoe het smaakte, antwoordde ze: “Anders, maar best ok.”

Waarom ze het orgaan per se wilde opeten? “Al heel mijn leven heb ik last van een erge vorm van het premenstrueel syndroom. Mijn hormonen zijn dan helemaal uit balans”, legt Jennifer uit. “Ik vreesde dat ik na de geboorte van Alfie een postnatale depressie zou ontwikkelen. En ik had gelezen dat het eten van de placenta, die tsjokvol voedingsstoffen zit, kon helpen om de kansen te verminderen. Niemand kon me een reden geven om het niet te doen, dus heb ik het geprobeerd.”

En het bleek te werken. “Of het nu psychologisch is, of echt invloed heeft op mijn lichaam, dat weet ik niet. Maar ik ontwikkelde geen depressie”, aldus Jennifer. “Dus deed ik het opnieuw bij mijn tweede zoon Ben en mijn dochter Jessica. Mensen denken dat ik gek ben, maar ik ben ervan overtuigd dat het gezond is.”

Lees ook:Doe de placentaprint: kunst ter herinnering aan geboorte van je kind
Lees ook:Gezond & lekker: placenta-spaghetti en moederkoek met slagroom
Lees ook:Clichébeeld na bevalling van blije moeder, blakende baby klopt helaas vaak niet
Lees ook:Moederkoek-taco’s met een placenta-smoothie
Lees ook:Mannen moeten uit de kraamkamer wegblijven!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>