Gezond & lekker: placenta-spaghetti en moederkoek met slagroom

PlacentaHelperHalf Amerika is in shock omdat een beroemde teenmom aangekondigd heeft na de bevalling van haar kindje de placenta op te eten.

Niets nieuws onder de zon. Het eten van placenta’s en moederkoeken is echt zo oud als de mensheid………

Alle zoogdieren doen het. Van schapen, koeien, paarden en honden tot aan muizen en hamsters aan toe. Moeders eten na het werpen van hun jongen de nageboorte op.

Daar zitten namelijk allerlei stoffen in die onontbeerlijk zijn voor het snel aansterken van de moeder en die zij middels de voeding weer doorgeeft aan haar kleintjes.

Voorstanders prijzen de placenta vanwege de grote hoeveelheid ijzer, vitamine B-12 en hormonen. Verder zou het eten van de moederkoek vermijden dat moeders in een postnatale depressie, de zogenaamde baby-blues, zouden terechtkomen en helpt het bij het aanmaken van borstmelk.

Omdat e.e.a. nog niet wetenschappelijk is bevestigd, staan de meeste ziekenhuizen dan ook niet te springen om mee te doen aan het moederkoek eten. Het wordt dus als ziekenhuisafval beschouwd.

De Amerikaanse Jodi Selander voerde een heuse media-oorlog om haar placenta terug te krijgen van het ziekenhuis in Las Vegas waar ze bevallen was. Sindsdien wordt ze beschouwd als de ‘hogepriesteres van de placenta-etende club’.

Recepten vindt u HIER en inmiddels zijn er ook al moederkoek-kokkinnnen die aan huis komen….

Lees ook:Moederkoek-taco’s met een placenta-smoothie
Lees ook:Op recept: broodje rauwe placenta na de bevalling
Lees ook:Doe de placentaprint: kunst ter herinnering aan geboorte van je kind
Lees ook:Nederlandse ziekenhuis-top vervrouwelijkt nauwelijks
Lees ook:Mannelijke hersenen bestaan niet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>