Gemeente Den Haag stelt aanvalsplan op voor ‘verborgen vrouwen’

VerborgenVrouwDe gemeente Den Haag gaat een onderzoek doen naar de problematiek rondom extreem geïsoleerde vrouwen en komt met een aanvalsplan.

Daniëlle Koster van het CDA diende hiertoe samen met Fatima Faïd van de Haagse Stadspartij en PvdA, D66, ChristenUnie/SGP en GroenLinks een motie in.

Nog deze maand start het onderzoek naar de aard en omvang van de problematiek omtrent extreem geïsoleerde of zogenaamde ‘verborgen vrouwen’.

Geïsoleerde vrouwen zijn vrouwen die door onderdrukking door familie of partner in een sociaal isolement leven. Ze mogen vaak alleen onder begeleiding naar buiten en alles wat ze doen wordt in de gaten gehouden. Voor hen is hulp zoeken onmogelijk.

Op basis van het onderzoek wordt een aanvalsplan opgesteld, dat nog voor de zomer aan de Raad zal worden gestuurd.

“Wij krijgen signalen dat er een forse groep vrouwen in Den Haag in extreem isolement leeft. Ik ben blij dat het college onderzoek gaat doen zodat we deze vrouwen in kaart kunnen brengen en hen uit hun isolement kunnen halen. Zij verdienen onze hulp!”, aldus Koster van het CDA in Den Haag.

Lees ook:Spiekpen gaat vrouwen uit gedwongen huwelijken helpen
Lees ook:Pubermeiden wachten te lang met aangifte verkrachting
Lees ook:Beste voetbalster van Nederland maakt transfer naar ADO Den Haag
Lees ook:Anke Tijsen van AMC met Rubiconsubsidie naar Haifa
Lees ook:Susi Zijderveld treedt in Raad van Bestuur van NS

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>