Een biggenboezem na borstamputatie

Thanks Miss Piggy!

Biggenboezems, het is even wennen, maar inmiddels is de medische wetenschap zover dat het kan.

De 32-jarige Kelly Cruise laat haar borsten preventief amputeren om achteraf een reconstructie, waar varkenshuid voor gebruikt zal worden, te ondergaan.

Deze revolutionaire techniek moet ervoor zorgen dat ze daarna nooit meer onder het mes hoeft……..

Ze ondergaat woensdag de amputatie omdat ze 87% risico om borstkanker te ontwikkelen. Artsen zullen direct nieuwe borsten reconstrueren. Hiervoor brengen ze onder de huid een ‘netje’ van varkenshuid aan, die als een soort interne beha ingebracht zal dienen om de implantaten op de juiste plek te houden.

De vrouw opteerde voor deze nieuwe methode ‘Strattice Tissue Matrix’, omdat ze dan slechts 1 operatie hoeft te ondergaan. De resultaten van deze techniek zijn beter, omdat er geen weefsel van een ander lichaamsdeel weggehaald hoeft te worden, wat een pijnlijke procedure is die meerdere littekens nalaat.

Voor het borstnetje worden cellen van varkens gebruikt, zodat het lichaam dit niet zal afstoten. Hierdoor zal haar boezem flexibeler aanvoelen volgens de chirurgen dan alleen met implantaten.

Cruise werd moeder van Jamie (8) en Oliver (5) en heeft zich daarna laten testen of ze drager was van het borstkankergen BRCA2. Haar grootmoeder, moeder en nichtje zijn namelijk overleden aan deze ziekte.

Lees ook:Angelina Jolie laat ook haar eierstokken preventief verwijderen
Lees ook:Sacha Polak maakt ‘Nieuwe Tieten’
Lees ook:Een kleine geschiedenis rond vrouwenborsten
Lees ook:Prinses Maxima helpt mee Bêtameiden te inspireren
Lees ook:Vanavond op TV: ‘Nieuwe Tieten’ van Sacha Polak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>