Japanse vrouwen worden het alleroudste

YokoOnoWat is het geheim van de Japanse vrouwen? Ze hebben veel minder borst- en baarmoederkankers dan in het Westen en ze leven dan ook het langste.

Soja, zeewier en wasabi en daarbij veel groene thee slobberen wellicht.

Met een levensverwachting van 86,41 jaar hebben babymeisjes daar het meeste kans om een gezegende leeftijd te bereiken……

De mannen doen het in Japan stukken slechter. Niet hebben ze een levensverwachting die aanzienlijk korter is dan die van de meisjes (79,94 jaar), bovendien staan ze op plek 5 wereldwijd, terwijl de vrouwen zich dit jaar opnieuw kampioen kunnen noemen. Ze worden op de voet gevolgd door vrouwen uit Hong-Kong, die gemiddeld 86,30 jaar oud worden.

Na 26 jaar aan de top zakten de Japanse vrouwen vorig jaar naar een tweede plaats. Dat had alles te maken met de aardbeving, gevolgd door een tsunami, die in maart 2011 het land opschrikte. De ramp eiste bijna 19.000 doden.

De cijfers werden bekendgemaakt door het Japans ministerie van Gezondheid. In het persbericht wordt gewezen op ‘het hoge niveau van welzijn’ als doorslaggevende factor voor de hoge levensverwachting van hun burgers. De Japanners staan bekend om hun gezonde en actieve levensstijl. Bovendien beschikt het land over een goed functionerende gezondheidszorg.

Lees ook:Nederlandse vrouwen worden ouder, maar buitenland haalt ‘ons’ in
Lees ook:Japanse vrouwen zetten de seksstaking in
Lees ook:Koude klimaat van afgelopen jaren heeft onze levensverwachting bevroren
Lees ook:Deze week alweer 2 toeristes verkracht in India
Lees ook:Geheim van 116-jarige Japanse: slapen, sushi en geen man

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>