Nederlandse vrouwen worden ouder, maar buitenland haalt ‘ons’ in

Wij Nederlanders worden nog steeds ouder in levensjaren, maar in andere Europese landen stijgt de levensverwachting nog sneller.

De vooruitzichten van Nederlandse meisjes zijn daardoor weggezakt van de top naar de middenmoot. Jongens zijn wel opgeklommen naar de subtop……

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Een Nederlands meisje dat vorig jaar werd geboren, heeft een levensverwachting van 83,3 jaar. Nederland staat daarmee op de 15e plaats van de 28 landen in de Europese Unie. In 2003 had een pasgeboren meisje 80,9 jaar voor zich.

De levensverwachting van Nederlandse jongetjes is in dezelfde periode gestegen van 76,3 naar 79,9 jaar. Het verschil tussen jongetjes en meisjes wordt kleiner.

Dat de levensverwachting in Nederland stijgt, komt doordat de gezondheidszorg beter wordt. Ziektes zijn steeds beter op te sporen en te behandelen. Bovendien roken steeds minder mensen.

Maar mensen in andere landen eten gezonder dan wij. Daardoor stijgt de levensverwachting daar sneller. In de Europese top staan vrijwel alleen maar landen rond de Middellandse Zee, waar mensen veel vis en olijfolie nuttigen.

Lees ook:Ruim de helft van de nu geboren meisjesbaby’s wordt 100!
Lees ook:‘Je mag vrouwen niet slaan. Nog niet met een bloem’
Lees ook:Van gelijkheid tussen mannen en vrouwen wordt iedereen beter
Lees ook:Steeds meer vrouwen in de bajes, behalve in Nederland
Lees ook:Finland beste land ter wereld voor moeders, Nederland op 5

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>