Geen gratis plastic borsten meer

Breast Shower Gel Dispenser 02De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie heeft haar advertentieregels aangepast, waardoor veel reclames niet meer mogen.

Er mag bijvoorbeeld geen gratis consult meer worden weggegeven.

Ook wordt een korting van 10% verboden en en mag liposuctie geen prijs meer zijn in een wedstrijd……….

Hiermee wil NVPC aangeven dat plastische chirurgie een weloverwogen keuze moet blijven.

Minister Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) heeft eerder al aangegeven na te denken over een verbod op reclame en korting. Dit was naar aanleiding van een rel over een Groupon-kortingsactie voor een borstvergroting.

In Nederland zijn al regels opgenomen in een Leidraad van de NVPC, maar deze zijn geëvalueerd en aangescherpt. Voorzitter van de NVPC, Prof. dr. René van der Hulst: “Reclame maken mag, maar het is belangrijk dat dit gebeurt op ethisch verantwoorde wijze en met oog voor de belangen en veiligheid voor de patiënt.”

Van der Hulst wil geen promotie voor een behandeling op basis van financiële stimulans: “Een cosmetische ingreep is niet iets dat tijdens een impulsieve actie in de supermarkt te krijgen is. De voordelen en risico’s moeten goed worden afgewogen.”

Naast de beperking van reclames, moet op een advertentie ook duidelijk worden wie de ingreep uitvoert. Iedere arts die zich bekwaam acht is bevoegd op ingrepen te doen, ondanks dat niet iedereen de 6-jarige opleiding heeft genoten. Hier moeten patiënten inzicht in krijgen en een keuze in kunnen maken, aldus de NVPC.

Lees ook:Afsluiting borstkankermaand in teken van borstreconstructies
Lees ook:‘Stokkie voor later’: alle vrouwen voortplantings-materiaal invriezen
Lees ook:Ladies Only-korting bij GAMMA is discriminatie van mannen
Lees ook:Kokende, kirrende en kledingloze vrouwen in reclames: kan het klaar zijn?
Lees ook:Online gynaecologische adviezen helpen sneller herstellen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>