‘Draag Weer Wit’-week in VUmc voor oplossingen tegen zware menstruaties

WearWhiteSuitsVolgens de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) heeft 1 op de 5 vrouwen last van hevig menstrueel bloedverlies.

Naast lichamelijke klachten kan deze aandoening ook een behoorlijke invloed hebben op het sociale leven en de dagelijkse activiteiten.

Meer dan 60% van de vrouwen moet weleens seen sociale gebeurtenis overslaan, ongeveer 80% vermijdt seksuele activiteiten en 33% is wel eens gedwongen thuisgebleven van haar werk………

In de week van 3 juni is het daarom ‘Draag weer wit’ week in het Amsterdamse ziekenhuis VUmc.

Tijdens deze week wordt voorlichting gegeven over hevig menstrueel bloedverlies en de mogelijke medische oplossingen hiervoor.

Op 4 juni is er een informatieavond van 18 – 20 uur. Daar vertellen gynaecologen over de oorzaken en oplossingen voor hevige menstruatie.

Ook bestaat er volop de gelegenheid om vragen te stellen. Bovendien zijn er brochures die mee naar huis genomen kunnen worden. Hier te vinden als PDF.

Lees ook:Draag weer wit: over hevig bloedverlies
Lees ook:Het is ‘Draag Weer Wit Week’!
Lees ook:Het is weer Draag Weer Wit Week!
Lees ook:Marlies Bongers benoemd tot hoogleraar gynaecologie Maastricht
Lees ook:Menstruatieverlof? De economie zou inzakken!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>