Menstruatieverlof? De economie zou inzakken!

period_by_kawikoHet klinkt voor velen van ons ons volkomen ‘quatsch’, maar in Japan en Indonesië mogen vrouwen al betaald verlof opnemen tijdens hun maandstonde.

Er zijn nu geluiden om het ‘menstruatieverlof’ ook te introduceren in Europa……

“Vrouwen voelen zich vaak verschrikkelijk tijdens hun menstruatie, daar lijden hun prestaties ook automatisch onder”, aldus de Britse prof. in de gynaecologie Gedis Grudzinskas.

Hij is er dan ook heilig van overtuigd dat het verlof gunstig zal uitpakken op de werkvloer.

Een hele week is volgens Grudzinskas wat overdreven. ” 1 tot 3 dagen per maand is voldoende. Daarbij is het menstrueel verlof natuurlijk alleen bedoeld voor vrouwen die er veel last van hebben

Mannelijke collega’s moeten hier niet moeilijk overdoen vindt de prof. “De vrouwen die het verlof opnemen, zijn dezelfden die zwanger zijn en kinderen op de wereld zetten. Ze moeten het maar begrijpen.”

Ons inziens stort de economie in, wanneer de vrouwen die in de vruchtbare periode van hun leven zitten, dit elke maand zouden doen. 2 dagen is al gauw 10% en bij parttimers nog langer van de werktijd en dat zou desastreuze gevoilgen hebben.

Er moet eerst meer aandacht zijn voor de medische mogelijkheden voor vrouwen die erg veel last hebben tijdens hun ongesteldheden.

Lees ook:Emancipatiewet goedgekeurd door Franse parlement
Lees ook:Overheid houdt moeders bij de haard door de kinderbijslag
Lees ook:Nederlandse mannen krijgen voortaan 5 dagen vaderschapsverlof
Lees ook:Verliefd, verkracht, vermist: loverboy-meisjes lopen weg uit zorg
Lees ook:Renske Keizer: ‘Nederlandse ouders zijn ouderwets’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>