RTV-Rijnmond presentator Geert-Willem is na 15 jaar dubbelleven nu een vrouw

GeertJan/MonicaHij was jarenlang een bekend gezicht en een bekende stem van RTV Rijnmond: Geert-Willem Overdijkink.

Maar sinds zijn vertrek eind januari heeft hij een enorme transformatie ondergaan. Hij is nu zij en gaat als Monica verder door het leven……….

Als kleine jongen voelde Geert-Willem zich al gelukkiger met een vrouwenuiterlijk. Maar zijn omgeving had een huisje-boompje-beestje toekomst voor hem op het oog, met goede baan en leuk gezin.

Hij heeft geprobeerd om daaraan te voldoen, maar het bloed kroop toch waar het niet gaan kon.

Ongeveer 15 jaar geleden begon zijn dubbelleven: doordeweeks de verslaggever/presentator van RTV Rijnmond; in het weekend en de vakanties ging de make-up op, de rokjes, bloesjes en hakken aan en de pruik op. Dan kwam Monica tevoorschijn.

De eerste keer dat ze zich op straat vertoonde was Monica stiknerveus. “Het was ook niet zo’n slimme actie. Het was om drie uur ‘s nachts, met een veel te blonde pruik op, dus de enige persoon die ik tegenkwam lachte zich een ongeluk.”

Geert-Willem heeft nu definitief plaatsgemaakt voor Monica. Afgelopen week hield ze een kennismakingsborrel voor ex-Rijnmond-collega’s. Voor velen kwam het nieuws als een volslagen verrassing. Anderen lieten weten dat ze wel zoiets hadden vermoed.

Monica hoopt dat de ex-collega’s zien dat ze veel blijer door het leven gaat dan Geert-Willem, zegt zij bij RTV Rijnmond.

En of er ooit een geslachtsoperatie komt? “Ik weet het nog niet. Wat er onder mijn vrouwenkleren zit doet er alleen toe voor mijn vriendin en mij en bovendien: wat je voelt en wat je bent zit niet tussen je benen maar tussen je oren.”

Monica Overdijkink is de tweede bekende transgender in korte tijd in mediakringen. Eerder dit jaar kwam Maxim Februari met zijn coming out van vrouw naar man.

Lees ook:Oilily-oprichtster Marieke Olsthoorn (72) overleden
Lees ook:Elle van Rijn bedreigd na kritische reactie op Wilders
Lees ook:Monica Lewinsky spreekt na jaren stilzwijgen om anderen te steunen
Lees ook:Monica Lewinsky over leven na ‘the shame game’
Lees ook:Lingerie-koningin Marlies Dekkers opent exclusief Bed & Breakfast

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>