Oilily-oprichtster Marieke Olsthoorn (72) overleden

Marieke&WillemOlilyMarieke Olsthoorn-Roossen is afgelopen woensdag op 72-jarige leeftijd overleden in haar huis in woonplaats Bergen.

Samen met haar echtgenoot Willem richtte ze modemerk Oilily op………

Willem en Marieke Olsthoorn in 1963. Het merk, dat tot 1980 Olly heette, begon met kinderkleding en groeide uit tot een lifestylemerk van wereldformaat.

Willem en Marieke Olsthoorn waren respectievelijk 25 en 23 jaar oud toen zij een halve eeuw geleden begonnen. Marieke was opgeleid in tekenen en stof versieren. Oilily’s kracht was vanaf het begin herkenbaarheid. Het straalde vrolijkheid uit. Willem kreeg de belangstelling voor kinderkleding mee van zijn moeder die een kindermodezaak had.

Op het hoogtepunt werd Oilily overgenomen door een Nederlands private equity bedrijf, dat het merk in een tijdsbestek van 7 jaar om zeep wist te helpen. Na het faillissement in 2008 kochten de oprichters het bedrijf terug. In het persbericht bekritiseerden Willem & Marieke Olsthoorn ‘de verzakelijkte en weinig oorspronkelijke koers’ van het bedrijf.

Zoon Geert, dochter Sophie, haar man Gijs en dochter Brecht hebben het het merk sindsdien weer opgebouwd. Te beginnen met kindermode. Het succes was al snel weer net zo groot als ‘vroeger’: de kinderkleding en andere Oilily-producten worden inmiddels weer verkocht in 80 landen.

Lees ook:Lingeriekoningin Marlies Dekkers in de rode cijfers
Lees ook:Mannelijke CEO die dochter krijgt, betaalt vrouwelijk personeel plots meer
Lees ook:Zakenvrouw van het jaar 2012 Chantal van Kessel is failliet
Lees ook:Couturière Monique Collignon is terug na haar faillissement van vorig jaar
Lees ook:Onderneemster Marlies Dekkers is klaar voor een nieuwe (door-) start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>