De fantastische modewereld van Viviane Sassen

VivianeSassenFotografie van Viviane Sassen vormt een klasse apart. Zij benadert haar onderwerpen op een intuïtieve manier, los van voorbeelden of referentiekaders.

Een lichaam kan ze zien als een sculptuur, en principes als onthullen en verhullen dragen bij aan het raadsel van haar foto’s………

De 40-jarige Viviane Sassen ontving in 2007 de Prix de Rome en in 2011 de ICP Infinity Award for applied and Fashion Photography. Naast een fotografe die gelauwerd wordt voor haar autonome werk, is ze een toonaangevend modefotografe die campagnes maakt voor toonaangevende modehuizen en editorials voor de grote namen onder de tijdschriften.

In tegenstelling tot haar autonome werk ontstaat haar modewerk in een nauwe en spontane samenwerking met stylisten, modellen en make-up artiesten. Modefotografie is de ultieme ‘play ground’ waarin Viviane Sassen snel en intuïtief kan werken met de toegevoegde waarde van een professioneel team dat het experiment helpt faciliteren. Zo wordt haar modewerk een rijke bron, een ultiem laboratorium waarin voortdurend nieuwe ideeën ontstaan.

In het fotomuseum Huis Marseille zal voor het eerst het beste uit 17 jaar modewerk getoond worden in een groot retrospectief. Daar hoort o.a. een keuze bij uit de vroege – haast performance-achtige – iconische series die ze met Emmeline de Mooij maakte voor onafhankelijke tijdschriften als ‘Purple’ en ‘Kutt’, maar ook een overvloedige selectie van recent modewerk.

Een deel van de tentoonstelling wordt onder de naam ‘Voorspel’ gewijd aan de bijna abstracte momenten die Viviane Sassen vastlegt voor de shoot begint, en die op de zuiverste wijze haar manier van kijken illustreren.

Gelijktijdig met de tentoonstelling verschijnt een overzichtsboek van het modewerk van Viviane Sassen.

Lees ook:NL fotografe Viviane Sassen doet Missoni-campagne
Lees ook:Lidewij Edelkoort toont Dutch en Internationaal autonoom design
Lees ook:Mannen gezien door vrouwenogen, 5 eeuwen kunstenaressen
Lees ook:Lidewij Edelkoort met stoffen die een verhaal vertellen
Lees ook:Kroningsmantel en -jurk van Queen Elizabeth tentoongesteld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>