Lidewij Edelkoort toont Dutch en Internationaal autonoom design

OpenEndedTrendwatcher, kunstkenner, afijn: multitalent Lidewij Edelkoort laat een bonte verzameling zien uit haar persoonlijke kunstcollectie in de tentoonstelling OPEN ENDED.

Vanaf vandaag zijn er topstukken van Nederlandse ontwerpers van 1995 tot aan 2015 getoond in De Kazerne in Eindhoven…….

Samengesteld uit werk van de belangrijkste ontwerpers van rond de eeuwwisseling, waarvan vele met een link naar Nederland, toont de collectie hoe het beschouwen van vormgeving veranderd is en een volwassen karakter heeft gekregen.

De evolutie van het design als autonome discipline is het focuspunt. Met werk van diverse lokale helden naast internationaal talent is het tevens een ode aan de creatieve geest van de stad Eindhoven en een pluim op de hoed van het onderwijs.

Als intuïtieve denker en wereldreiziger adviseert Lidewij Edelkoort bedrijven als Philips, Nissan, Esprit, Siemens, L’Oréal en de Nederlandse overheid. En dat doet ze met overtuiging. Onlangs schudde zij bijvoorbeeld de modewereld wakker met haar anti-fashion uitspraak: ‘Mode is dood, lang leve het kledingstuk’.

OPEN ENDED: 20 juni t/m 28 september 2015 in De Kazerne Eindhoven, dagelijks open van 11:00 uur tot 00:00 uur. Toegang gratis.

Lees ook:Lidewij Edelkoort met stoffen die een verhaal vertellen
Lees ook:Lidewij Edelkoort presenteert: fetisjisme!
Lees ook:Grote toename vrouwelijke studenten TU Eindhoven
Lees ook:Arnhemse Mode Biënnale o.l.v. Lidewij Edelkoort over fetisjisme
Lees ook:Het Nederlands Fotomuseum in maagdelijk WIT

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>