Veel Roma-vrouwen in gedwongen prostitutie

DomesticSlaveryKinderen in Roma-gezinnen worden al van jongs af aan geacht bij te dragen aan het inkomen en vrouwen moeten zich volledig ondergeschikt maken aan de ambities van hun man.

Daardoor is het voor kinderen heel normaal om te bedelen of te stelen en hebben jonge vrouwen geen eigen keuze als het gaat om werk in de prostitutie.

Dat concludeert een onderzoek van Universiteit Utrecht o.l.v. Annemiek Dul in samenwerking met de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie.

Volgens Dul is het noodzakelijk open te zijn over culturele factoren achter mensenhandel en andere vormen van criminaliteit, omdat deze anders niet goed aangepakt kunnen worden.

Het Coördinatiecentrum Mensenhandel, dat voor Nederland alle vermoedelijke slachtoffers registreert, noteert al jaren grote aantallen uit landen als Hongarije, Bulgarije en Roemenië. Vorig jaar waren dat er 630.

De instantie schat dat 40% tot 80% van hen een Roma-achtergrond heeft en dat zij vrijwel allemaal aan het werk zijn gezet in de prostitutie in Nederland.

Vandaag is de Europese Dag tegen Mensenhandel. In het kader daarvan wordt in Rotterdam de fototentoonstelling ‘Domestic Slavery’ geopend waarin alledaags uitziende gebouwen in Parijs zijn vastgelegd waar mensenhandel bleek plaats te vinden.

Lees ook:Hoe leuk is de seks als je weet dat ‘jouw meisje’ dit werk gedwongen doet?
Lees ook:Afgelopen maanden zeker 60 kindbruiden in Nederland gekomen
Lees ook:Van Bulgarije naar Griekenland rennen om vrouwenhandel te bestrijden
Lees ook:Pak de hoerenloper aan, niet de prostituee!
Lees ook:‘Elke nacht 400 mensen in Amsterdam verkracht’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>