Afgelopen maanden zeker 60 kindbruiden in Nederland gekomen

In de laatste 4 maanden van 2015 zijn ongeveer 60 kindbruiden uit Syrië naar Nederland gekomen. Ze reisden mee met een vaak meerderjarige man.

“Deze meisjes bevinden zich vaak in een sociaal isolement waardoor eventueel misbruik en uitbuiting langdurig kunnen aanhouden. Het risico bestaat dat zij op lange termijn verworden tot huisslaaf of verborgen vrouw…”

Aldus Corinne Dettmeijer, de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en seksueel Geweld tegen Kinderen. Zij overhandigde vandaag het rapport ‘Zicht op kwetsbaarheid’ aan minister Ard van der Steur.

Daarin speciale aandacht voor groepen kinderen die kwetsbaar zijn voor mensenhandel, zoals minderjarige Syrische meisjes die al in Syrië of in een vluchtelingenkamp zijn uitgehuwelijkt en vervolgens als kindbruid in Nederland belanden.

Uit cijfers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) blijkt dat er tussen juli 2014 en februari j.l. 210 Syrische kindbruidzaken in Nederland waren. Na 1 september 2015 waren het er 60; de jongste van hen was 14 jaar. Er zijn ook – in lagere aantallen – kindbruidzaken bekend van meisjes uit Irak en Eritrea.

Lees ook:Helemaal halal: sekshuwelijk met Syrische tienermeiden tegen betaling
Lees ook:Arabische vrouwen naar Syrië gelokt vanwege de seks-jihad
Lees ook:20.000 Marokkaanse vrouwen werken gedwongen als prostituee in de Arabische Golf
Lees ook:Jezelf prostitueren is in Italië een manier om bijvoorbeeld een zetel in het parlement te krijgen
Lees ook:Liliane Ploumen is in Syrische vluchtelingenkampen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>