Hoe leuk is de seks als je weet dat ‘jouw meisje’ dit werk gedwongen doet?

barnardos_prostitutionHet kan u niet ontgaan zijn. Er is veel discussie over de nu 10 jaar oude prostitutiewet in Nederland, waarbij prostituees boven de 18 jaar legale sekswerkers werden.

Zij werden kleine zelfstandigen, en misstanden in de branche zouden worden uitgebannen door de nieuwe regelgeving.

Maar mensenhandel, loverboy-praktijken en afpersingen zijn aan de orde van de dag in het rode lampen circuit.

Tweede Kamerleden Myrthe Hilkens (PvdA) en Gert-Jan Segers (CU) vinden dat het oude beleid heeft gefaald en dat het de hoogste tijd is voor een nieuw Nederlands model.

Ze reisden samen naar Zweden, waar hoerenlopen strafbaar is en prostitutie verboden………….

Lang voordat beide Kamerleden op reis gingen, werd er in de Nederlandse media al gewaarschuwd voor het Zweedse model, omdat het de rechten van vrouwen zou aantasten. In de documentaire ‘Schone schijn van de prostitutie’ onderzoeken Hilkens en Segers of dit daadwerkelijk het geval is.

Ze lopen mee met de Zweedse politie en komen terecht op het kerkhof waar de politie een bekende advocaat oppakte terwijl hij seks had met een prostituee.

De documentairemakers nemen CU-Kamerlid Gert-Jan Segers vervolgens mee op reis door Roemenië, een land waar veel gedwongen prostitutuees vandaan komen. Segers ziet met eigen ogen hoe gemakkelijk het is om seks met minderjarige meisjes te kopen in een land waar prostitutie verboden is.

In Roemenië ontmoet Segers de Nederlandse expert mensenhandel Henk Werson. Hij is bezig met een vooronderzoek tegen Roemeense mensenhandelaren. In Roemenië worden hem jonge meisje voor seks aangeboden door nietsvermoedende Roemeense criminelen. Werson is ook betrokken bij de grote actie ter bestrijding van mensenhandel die vorige week in Alkmaar plaatsvond. Daar werd een Roemeense mensenhandelaar opgepakt en werd gesproken met 57 prostituees in het kader van onderzoek op signalen van mensenhandel.

De documentaire, hieronder te bekijken, laat zien hoe er achter de zelfstandig werkende prostituee een wereld schuil gaat van wreedheid, criminaliteit en grote financiële belangen.

De opgedane ervaringen van Myrthe Hilkens en Gert-Jan Segers kunnen niet zonder politieke consequenties blijven. En aan iedere hoerenloper zou ik willen vragen: ‘hoe leuk vind je de seks nog als je weet dat deze vrouw gedwongen wordt dit ‘werk’ te doen?’

Lees ook:Seks met gedwongen prostituee nog niet strafbaar
Lees ook:Jonge meiden voeren actie om hoerenlopen strafbaar te stellen
Lees ook:Marith Rebel: ‘maak klant strafbaar bij gedwongen prostitutie’
Lees ook:Myrthe Hilkens stapt op als PvdA kamerlid
Lees ook:Pak de hoerenloper aan, niet de prostituee!

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Hoe leuk is de seks als je weet dat ‘jouw meisje’ dit werk gedwongen doet?

  1. Dirkje van Bennekom Auteur

    Wij vinden het uitstekend dat vrouwen eigen keuzes maken en dus ook sekswerker worden of zijn. Daarover schrijven moedigen wij alleen maar aan.

    Echter: het gaat ons om de vele gedwongen vormen van prostitutie. Gedwongen door pooiers, familieleden, loverboys, armoede, geweld etc.

    Seks is ~hoe hedonistisch dan ook~ OK wanneer alle partijen dit willen en ze gelijkwaardig zijn.

    Zo niet, dan zwijgen we daar niet over. Dat is niet preuts, dat is powervrouwen-waardig!
    Dirkje

      /  
  2. Serena

    Mijn werk maakt me gelukkig en zorgt dat ik schuldenvrij en zelfstandig kan leven. Mijn klanten en ik zijn niet gelijkwaardig. In de prostitutie ben jíj als vrouw de baas

      /  
  3. viola

    zaadloos geweld

      /  
  4. DeWandelaar

    “AAN HOERENLOPERS: hoe leuk is de seks als je weet dat ‘jouw meisje’ dit werk gedwongen doet?”

    Dit is een onzinnige vraag, wat mij betreft. Je weet niet van tevoren of een vrouw gedwongen zit. Je gaat uit van niet. Maar daar willen de tegenstanders van prostitutie natuurlijk niets van weten. Het algemene beeld van de media is dat elke prostituee gedwongen haar werk doet. Dat is natuurlijk onzin en een gefabriceerde waarheid. Gevolg is echter dat beleid gevoerd wordt op basis van dit soort leugen leugens.
    Helaas is het weer de massa die als een lamme kudde achter deze hype aanloopt.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>