Gelovigen zijn minder intelligent dan ongelovigen

NunMuslimaIk heb hier op powervrouwen.blog weleens opgschreven dat ik vaak het idee heb dat bij het groeien van iemands geloof tegelijkertijd de herseninhoud krimpt.

Deze aanname wordt nu ondersteund door de wetenschap…….

Religieuze mensen zijn minder intelligent dan atheïsten, zo luidt de conclusie van het onderzoek van de Universiteit van Rochester.

Volgens het onderzoek dat geleid werd door Miron Zuckerman kunnen intelligentere mensen makkelijker zichzelf voorzien van de psychologische voordelen van religie, zoals zelfregulering en zelfverbetering. Dit komt omdat ze zelf door hebben dat ze meer kans hebben op succes bij een stabiel leven, zo meldt Yahoo News op basis van het rapport.

Intelligentere mensen gaan langer naar school, hebben betere banen met een beter inkomen en hebben meer kans om te trouwen en getrouwd te blijven. Deze stabiliteit in het leven geeft ze meer zelfvertrouwen en daardoor hebben ze minder behoefte aan religie voor bijvoorbeeld zelfregulering.

Lees ook:Bedrijven met vrouw aan het roer bestaan langer
Lees ook:Vrouwen investeren minder, maar sparen meer dan mannen
Lees ook:Esther Nederhof ontdekt dat slechte jeugd nog niet zo gek is
Lees ook:Vrouwen zijn slechter af na een TIA of herseninfarct
Lees ook:Vrouwen zijn de echte flex-werkers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>