Koningin Maxima ontvangt Deutsche Medienpreis

MaximaG20Koningin Máxima ontving gisteravond de Deutsche Medienpreis 2013 in Baden-Baden, Duitsland.

Ze kreeg deze van organisator Media Control vanwege haar inspanningen als Speciale Pleitbezorger van de VN-Secretaris-Generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling……….

De winnaar van de Deutsche Medienpreis wordt jaarlijks bepaald aan de hand van een brede enquête onder hoofdredacteuren van belangrijke media in Duitsland.

De koningin zei in haar aanvaardingstoespraak dat ze deze prachtige onderscheiding deelde met vele dappere mensen in de wereld die hard werken om nieuwe mogelijkheden te scheppen voor hun families, gemeenschappen en landen.

Máxima gaf in haar toespraak voor de 600 aanwezigen een korte uitleg bij het concept van ‘financiële inclusie’. “Dat is makkelijk, het betekent toegang tot duurzame financiële diensten tegen redelijke kosten voor allen.”

Koningin Máxima is in september 2009 benoemd als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon.

Zij adviseert in deze functie de secretaris-generaal over toegang tot financiële diensten en zet zich tevens wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken.

Dit draagt bij aan de ontwikkeling van met name de lage inkomensgroepen en de MKB-sector.

In veel landen is het niet gewoon om een bank- of spaarrekening te kunnen openen of om bijvoorbeeld verzekeringen of leningen af te sluiten.

Sinds juni 2011 is Koningin Máxima erevoorzitter van het G20 ‘Global Partnership for Financial Inclusion’

Lees ook:Maxima deze week voor de VN in China
Lees ook:Koningin Maxima voor de de VN naar Afrika
Lees ook:Maxima helpt Pakistaanse vrouwen aan pinpas
Lees ook:De geboorte van een koningin: zelfs VOGUE heeft een Maxima-special
Lees ook:Nederland krijgt vrouwelijke baas bisschoppen-conferentie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>