Maxima deze week voor de VN in China

maxima-ethiopie2Koningin Máxima is vandaag begonnen aan een 5-daags bezoek aan de volksrepubliek China in haar rol als VN-pleitbezorgster.

Ze is tot en met vrijdag in het Aziatische land op uitnodiging van de Chinese overheid in verband met haar expertise op het gebied van de zogenaamde micro-kredieten……

Máxima is sinds 2009 speciaal pleitbezorger van VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon op deze inclusieve financiering voor ontwikkeling: het voor iedereen toegankelijk maken van financiële diensten zoals verzekeringen, bank- en spaarrekeningen, geld overmaken en leningen.

China werkt aan een nationaal plan om verbetering te brengen in die toegankelijkheid en wil daarover met de koningin praten.

Máxima is meteen begonnen met een reeks werkbesprekingen ter voorbereiding op het overleg met de Chinese autoriteiten en verschillende werkbezoeken, zoals aan internetgigant Alibaba later in de week.

Dinsdag heeft Máxima een ontmoeting met de president van de centrale bank en gesprekken met vertegenwoordigers van de toezichthouder op de Chinese bankensector en andere financiële instellingen.

Onduidelijk is nog of de koningin ‘s avonds een ontmoeting heeft met de Chinese president Xi Jinping of diens echtgenote Peng Liyuan.

Lees ook:RVD erg ongemakkelijk met kiekje Maxima naast mevrouw Bouterse
Lees ook:Peng Liyuan: de eerste first lady van China die uit de schaduw van haar man stapt
Lees ook:Koningin Maxima ontvangt Deutsche Medienpreis
Lees ook:Voor de 2e maal een Chinese vrouw de ruimte in
Lees ook:Koningin Maxima verwijderd uit Haagse Paleis van Justitie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>