Maxima helpt Pakistaanse vrouwen aan pinpas

Koningin-gemalin Maxima is niet alleen de echtgenote aan de zijde de koning. Al voor zij haar mooie blauwe kroningsjurk aantrok, had zij een missie: het microkrediet voor vrouwen in ontwikkelingslanden.

Als voormalig bankvrouw introduceerde ze dit initiatief op wereldschaal en werd ze door de VN zelfs gevraagd om speciaal gezante te worden. In deze functie reisde zij afgelopen week naar Pakistan……

Daar heeft nog geen 3% van de vrouwen een bank- of spaarrekening en zonder dat kunnen ze ook geen lening afsluiten. Om bijvoorbeeld een bedrijfje te starten en zich uit de armoede te knokken, redeneert koningin Maxima.

De gouverneur van de Pakistaanse bank heeft voor ogen dat uiterlijk in 2019 de helft van de bevolking en een kwart van de vrouwen een rekening hebben, maar volgens Máxima kan dat eerder. ”Ik denk dat het wel sneller kan; Tanzania is het gelukt en die zijn van hetzelfde niveau gekomen, dus het is wel mogelijk”, aldus H.K.H. tegen zegt ze BNR-correspondente Wilma van der Maten.

Ook vertelt ze over haar bevindingen waren uit gesprekken met een aantal Pakistaanse vrouwen. “Toen ik aan het eind van de dag vroeg wat het belangrijkste was, was dat ‘het kunnen sparen’. Elke keer hebben ze wel weer een kind dat ziek wordt. Ze zijn degenen die hun kinderen wel mee naar school nemen en hun kinderen goede voeding geven, dus het is heel belangrijk dat we vrouwen hier ook toegang geven tot financiële diensten.”

Lees ook:Taliban die Malala net niet doodschoot, richt nu groot bloedbad aan
Lees ook:Zeg geen hi*p hi*p hoera Maxima!
Lees ook:Stella McCartney ontwerpt t.b.v. WAR CHILD
Lees ook:Opnieuw bedreigde Malala: ‘Ik ben niet bang’
Lees ook:Amerikaanse Pro-Life werkgevers weigeren de pil te betalen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>