Siobhan Reddy is Australische ‘Vrouw van het Jaar’

Siobhan Reddy,Siobhan Reddy, co-founder en studio director van LittleBigPlanet-ontwikkelaar Media Molecule, is op een ceremonie in Londen uitgeroepen tot Australische ‘Vrouw van het Jaar’.

Haar nieuwe titel doet haar nadenken over de genderproblematiek in de game-industrie, vooral in het licht van gelijkheid op de werkvloer en respect voor vrouwen in online games…….

Reddy zelf zegt dat ze door haar nieuwe titel langer stilstaat bij het probleem van gelijkheid tussen man en vrouw.

“De benoeming heeft me een reden gegeven om dieper na te denken over het probleem. Tot nu toe heb mij gewoon beziggehouden met het maken van games, waardoor ik eigenlijk niet inzag hoe weinig vrouwen er in deze sector werken. De laatste maanden heb ik wel meer nagedacht over hoe we meer vrouwen kunnen aantrekken in de game-industrie.”

Eerder dit jaar werd de studio-director van Media Molecule door BBC Radio 4 ook al uitgeroepen tot een van de 100 invloedrijkste vrouwen ter wereld.

Lees ook:Vrouwen gaan de game-industrie bevolken
Lees ook:FBI start onderzoek naar bedreigingen vrouwen in game-industrie
Lees ook:Gamen met en voor powervrouwen
Lees ook:Vrouwen blijken dol op schietspelletjes
Lees ook:18+ game Grand Theft Auto V in Australië in de ban

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>