Gamen met en voor powervrouwen

RosieDunkVrouwelijke hoofdpersonen in videogames, daar draait de nieuwe bundel van Humble Bundle om.

Van de te downloaden games gaan de opbrengsten naar Girls Make Games, die meiden stimuleren om later werkzaam te worden in deze branche….

Dat meldt De Telegraaf Digitaal.

Zij organiseren internationale zomerkampen, workshops en game jams om zo een nieuwe generatie vrouwelijke gameontwikkelaars te inspireren. Daarmee hoopt de organisatie op den duur meer diversiteit te krijgen in een wereld die nog steeds door mannen wordt gedomineerd.

Mensen die iets kopen mogen zelf bepalen hoeveel ze betalen en hoe hun bijdrage wordt verdeeld tussen de ontwikkelaars en Girls Make Games.

De Leading Ladies 2-bundel is net van start gegaan en nu is er al $86.706,98 opgehaald. Gemiddeld is er $4,18 uitgegeven aan de bundel, maar er zijn gamers die al meer dan $50 hebben uitgegeven.

Ongeacht het bedrag, krijgen ze Hack ‘n’ Slash, Lumino City en Trine 2: Complete Story, plus van de laatste 2 ook de soundtracks.

Wie meer dan het gemiddelde doneert (momenteel dus $4,18) krijgt daarvoor ook nog A City Sleeps (game en soundtrack) en The Marvellous Miss Take.

Boven de $12 krijgen gamers boven op het voorgaande Gravity Ghost en Sunset, van de onlangs opgeheven Belgische studio Tale of Tales, plus wederom de soundtracks.

Lees ook:Vrouwen gaan de game-industrie bevolken
Lees ook:Vrouwen blijken dol op schietspelletjes
Lees ook:Siobhan Reddy is Australische ‘Vrouw van het Jaar’
Lees ook:Meer vrouwen in de game-industrie
Lees ook:Partnergeweld verwerken d.m.v. gamen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>