18+ game Grand Theft Auto V in Australië in de ban

RosieFembotDat het broodnodig is dat er meer vrouwen in de game-industrie gaan werken, bewijst het feit dat de 18+ game Grand Theft Auto V nu in een aantal Australische winkelketens uit de schappen is gehaald.

Target en K-mart hebben ‘het spelletje’ verbannen, nadat 45.000 mensen een petitie ondertekenden.

Daarin staat dat de game aanmoedigt om vrouwen voor de lol te vermoorden. De bedoeling is om seksueel geweld te gebruiken tegen vrouwen, ze te mishandelen of te doden om verder te komen in het spel, of er ‘health points’ mee te verdienen.

De uitgever van GTA V, Take-Two Interactive Software, is teleurgesteld over het besluit van de winkels. In een verklaring laat directeur Strauss Zelnick weten dat het spel thema’s bevat die ook in andere vormen van populair entertainment voorkomen.

Onlangs kwam Grand Theft Auto uit voor PlayStation 4 en Xbox One. In 2013 kon de gewelddadige game al gespeeld worden op PlayStation 3 en Xbox 360.

Lees ook:UFC-game heeft voor het eerst vrouwelijke vechters
Lees ook:4 op de 10 Xbox’ers is vrouw
Lees ook:In nieuwe game mogen Saoedische vrouwen alles wat mannen ook mogen
Lees ook:En de ‘prijs’ voor de grootste seksist van 2014 gaat naar………
Lees ook:Meiden zijn de verhalenmakers van de game-industrie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>