NBC koopt lesbische sitcom van Ellen DeGeneres & Liz Feldman

EllenDeGeneresLizFeldmanNBC heeft na een pilot ook een serie besteld van ‘One Big Happy’, een komedieserie van Ellen DeGeneres met een lesbisch hoofdpersonage.

DeGeneres is als uitvoerend producent betrokken bij het project.

Dat schrijft het Amerikaanse entertainmentblad The Hollywood Reporter.

‘One Big Happy’ gaat over een lesbische vrouw die zwanger wordt van haar vriend, die hetero is.

“Het is gewoon een erg grappige serie met een lesbisch personage erin. Het is niet zo dat ik een productiemaatschappij opricht en alleen maar scripts over lesbische vrouwen doorneem, aldus Ellen tijdens een perspresentatie die People bijwoonde.

“Het enige waar ik naar streef is humor, die goed in elkaar zit en tot nadenken stemt”, zei DeGeneres, die zelf in 1997 tv-geschiedenis schreef toen haar karakter Ellen uit de kast kwam.

“Dit gaat over mensen die je gaat liefhebben, zonder dat je daarbij twee keer hoeft na te denken of het vreemd is. Het gaat over vriendschap, familie.”

De 56-jarige Ellen DeGeneres, die in 1997 uit de kast kwam, werkt met scenariomaakster Liz Feldman, die ook het scenario voor de serie ‘Ellen’ schreef aan de serie. (zie foto boven)

“Ik heb geen verborgen agenda door weer een lesbisch personage op televisie te introduceren. Het is gewoon de waarheid”, vertelde Feldman.

“Ik wilde een authentiek verhaal vertellen dat echt voor mij voelt. Het verhaal is gebaseerd op de relatie met mijn beste heteroseksuele vriend. We hadden het plan om samen een baby te krijgen. We waren vrienden voor het leven en toen ontmoette hij zijn ware liefde, waardoor we elk een andere koers gingen varen. Ik had het er erg moeilijk mee. Het enige wat ik kon bedenken was om erover te gaan schrijven. Zo is deze serie ontstaan.”

NBC zendt de eerste aflevering van ‘One Big Happy’ uit op 17 maart 2015.

Lees ook:Ellen DeGeneres is de invloedrijkste lesbische vrouw
Lees ook:Ellen DeGeneres geeft genereus geld aan militair stel dat wil trouwen
Lees ook:Julianne Moore & Ellen Page in waargebeurd lesbisch drama ‘Freeheld’
Lees ook:Marokkaanse bedreigd, omdat ze meeliep in lesbo-modeshow
Lees ook:Lena Dunham was liever lesbisch geweest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>