Lena Dunham was liever lesbisch geweest

Lena Dunham was diep teleurgesteld toen ze zich bij het volwassen worden realiseerde dat ze niet op vrouwen, maar op mannen valt.

“Toen mijn zus uit de kast kwam dacht ik: ‘gelukkig kan tenminste iemand in deze familie mijn passies en overtuigingen vertegenwoordigen’…….”

Aldus de bedenkster van de TV-serie GIRLS, toen ze maandag werd geëerd door de Point Foundation, een organisatie die niet-heteroseksuele studenten helpt hun geaardheid te accepteren.

“Toen mijn zus Grace op haar 17e vertelde dat ze lesbisch is, ging ik pas nadenken over waar lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders tegenaan lopen”, vertelt ze het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair.

“Wij zijn opgegroeid in een artistiek milieu in Manhattan, waar niemand zijn seksuele voorkeur verborgen hield”, aldus de actrice, die naar eigen zeggen altijd ‘heel jaloers was op kinderen met twee vaders’.

Dunham, die flink doneerde aan de Point Foundation, kreeg haar prijs uit handen van Andrew Rannells, met wie ze te zien is in GIRLS.

“Ik hou van mijn werk”, zegt Dunham over de serie, die ze zelf ontwikkelde. “Ik voel me ongelooflijk gelukkig dat ik mag werken met getalenteerde mensen met verschillende achtergronden die zich uitdrukken op prachtige en ongewone manieren. Ons doel is om bij GIRLS de niet-stereotiepe voorbeelden te laten zien die in deze prachtige stad wonen”, daarbij doelend op New York.

Lees ook:Lena Dunham spreekt op Power of Women over haar verkrachting
Lees ook:Lena Dunham over met tape en corsetten ingesnoerde collega’s
Lees ook:JEZEBEL biedt VOGUE $10.000 voor niet geshopte foto’s Lena Dunham
Lees ook:Lena Dunham begint e-mail magazine LENNY
Lees ook:Organisatie ‘Girls Not Brides’ van Prinses Mabel wint prijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>