Er komt wat meer LINDA in de OPZIJ

WereldVanOpzijDe deze week nieuw aangestelde hoofdredacteur van OPZIJ, Irene de Bel vindt het blad nu nog een clubblad van het feminisme, te moralistisch en te belerend.

“De echte strijd is wel gestreden, ik kies voor een luchtiger toon,” zegt ze in interview aan het AD.

“We hebben gelijke rechten, dat is bij wet geregeld. Nu moeten we zorgen dat dit in de praktijk beter tot uiting komt. Ik denk niet dat dit lukt als je vrouwen steeds verwijt onvoldoende ambities te hebben. Of alles als een probleem presenteert. Bijvoorbeeld bij een onderwerp als vrouwen in de techniek moet je niet klagen dat het er te weinig zijn. Zo’n negatieve insteek. Kies voor een verhaal met rolmodellen die er wel zijn en vraag waar ze tegenaan lopen. Ik wil niet meer verhalen over nagellak, maar kies voor een luchtiger toon. Er mag best wat meer LINDA in OPZIJ!”

Ook gaan er mannen schrijven voor het blad. “Zeker. Ik heb mijn verlanglijstje met mannelijke freelancers al klaar liggen.”

Lees ook:Ict, techniek en bèta-vrouwen werken meestal fulltime
Lees ook:Feministisch maandblad OPZIJ mag wat luxueuzer
Lees ook:Overname OPZIJ door Groene Amsterdammer gaat niet door
Lees ook:Na OPHIJ ligt er dinsdag een speciale QUOTE voor vrouwen in de schappen
Lees ook:De Groene Amsterdammer wil OPZIJ kopen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>