Ict, techniek en bèta-vrouwen werken meestal fulltime

Rosie Riveter Comp SciVrouwen die werkzaam zijn in de werelden van bèta, techniek en ict werken doorgaans fulltime en zijn tevreden met hun werk.

Zij onderscheiden zich daarmee van andere werkende vrouwen in Nederland die volgens de emancipatiemonitor van vorig jaar voor driekwart parttime werken……

Dit blijkt uit onderzoek van VHTO dat vandaag wordt gepresenteerd tijdens de ‘Rolmodellen Summit’ in Beeld & Geluid Hilversum, waar Computable.nl over bericht.

Naarmate de vrouwen verder zijn in hun loopbaan vinden zij zelfstandigheid in hun functie en flexibel kunnen werken belangrijker. In bèta, technische en ict-functies blijkt dat zeker mogelijk.

Deze economisch zelfstandige vrouwen zijn daarmee rolmodellen voor de nieuwe generatie meisjes die in toenemende mate kiest voor een technische en exacte onderwijsrichting.

Vanmiddag (19 januari 2015, vanaf 13:30 uur) organiseert de VHTO (landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen in bèta/techniek) de Rolmodellen Summit ‘thnX’.

Naast een programma met workshops, een column van hoofdredacteur Opzij Irene de Bel, optredens van Ellen ten Damme, en ‘Leading Ladies’ (topvrouwen in bèta, techniek en ict), worden er de Spiegelbeeld Awards uitgereikt aan rolmodellen.

Lees ook:Dit zijn de rolemodels voor vrouwen in de techniek!
Lees ook:Meisjes met Bêta-pakket in laatste 10 jaar verdubbeld
Lees ook:Prinses Maxima geeft donderdag startschot GIRLSDAY!
Lees ook:Prinses Maxima helpt mee Bêtameiden te inspireren
Lees ook:Vandaag is het weer Girlsday!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>