Tepels mogen niet bij de BBC!

Belle-Verdiglione-Photography-tandem-nursing-portraitBorsten, borsten en nog eens borsten. Zelfs als je in een bushalte staat te wachten, priemen ze vanaf de enorme advertentieborden bijna in je nek.

Maar zodra borsten gebruikt worden, waar de natuur ze voor heeft uitgevonden worden we zelfs in Europa ineens heel erg preuts.

Niet alleen in beeld, maar ook in tekst.

De BBC is beschuldigd van een beschamend en Victoriaans beleid nadat is gebleken dat een interview over borstvoeding werd bewerkt om te voorkomen dat het woord ‘tepels’ voorbij zou komen……..

Eerder dit jaar maakte het actualiteitenprogramma BBC Breakfast een verhaal over een te kort tongriempje; een aangeboren aandoening die 10% van de baby’s treft en kan leiden tot problemen bij de borstvoeding.

Pijnlijke of beschadigde tepels zijn symptomen die door artsen worden gebruikt om het probleem te diagnosticeren.

BBC Breakfast bracht een item over het onderwerp, maar op het moment dat de geïnterviewde het over beschadigde en bloedende tepels had, werd gevraagd dit antwoord even opnieuw in te spreken omdat de informatie te schokkend zou zijn.

De Britse vereniging voor mensen met deze aandoening is woedend op de nieuwzender om het mijden van het woord ‘tepels’.

Voorzitter Suzanne Barber vertelt The Independent: “Belachelijk dat de BBC een borst op deze manier alleen in verband brengt met seks en opwinding, in plaats van met het opvoeden van kinderen en de volksgezondheid. Het item laat onvoldoende zien hoe groot het probleem werkelijk is.”

De BBC zegt in een verklaring dat het geen specifiek beleid heeft met betrekking tot de vermelding van het woord ‘tepels’.

Illustratie: deze foto van Belle Verdiglione van een voedende tweelingmoeder werd aanvankelijk ook van Facebook verwijderd.

Lees ook:Mannenborsten in spotje over borstkanker
Lees ook:FEMEN-vrouwen photoshoppen hun tepels weg voor Facebook
Lees ook:Tepel te zien tijdens borstvoeding geven? Dan mag een man grijpen!
Lees ook:Alle borsten verzamelen vanuit de hele wereld!
Lees ook:Opgevulde kinder-beha’s: kwalijk of nuttig?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>