FEMEN-vrouwen photoshoppen hun tepels weg voor Facebook

RekaNyariAmina Tyleris de 19-jarige Tunesische vrouw die vorige maand topless foto’s van zichzelf op Facebook plaatste en daarmee veel deining veroorzaakte in haar geboorteland.

Haar pagina werd gehackt en Islamitische fundamentalisten riepen zelfs op tot steniging. En dat zijn andere types dan Nico Dijkshoorn……..

‘My body belongs to me’ (‘Mijn lichaam is van mij’), luidde het onderschrift. Tyler is lid van FEMEN, de Oekraïense feministische protestgroep die acties voeren met hun blote borsten als spandoeken.

Als reactie op de verdwijning van Tyler hebben talloze feministes nu foto’s van hun ontblote lichamen op Facebook geplaatst.

Op de pagina ‘My Body Belongs to Me’ krijgt Amina steun van Amerikaanse vrouwen die zich topless lieten fotograferen door de New Yorkse Reka Nyari.

Maar aangezien het tonen van vrouwelijke tepels, in strijd is met de richtlijnen van Facebook, heeft de fotografe de tepels ‘weggewerkt’ met behulp van Photoshop.

Een woordvoerder van Facebook ontkent dat dit vrouwonvriendelijk zou gebeuren. “Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor onze deels minderjarige gebruikers uiterst serieus. Het gaat er om een balans te vinden waarbij gebruikers zich veilig voelen en zich tegelijkertijd vrij kunnen uiten. Daarbij probeert Facebook rekening te houden met de uiteenlopende opvattingen van de meer dan 1 miljard gebruikers.”

Volgens fotografe Reka Nyari kun je als activist niet om Facebook heen. “Er is geen ander medium waarmee je zo snel zo’n groot publiek bereikt’, zegt ze in NRC.

Femen

Lees ook:Tunesische die topless op Facebook stond, moet vluchten voor haar leven
Lees ook:FEMEN roept Marokkaanse vrouwen op om naakt te protesteren
Lees ook:Tunesische Amina stapt uit FEMEN
Lees ook:Tunesische FEMEN-activiste Amina eindelijk vrij
Lees ook:Vandaag, donderdag 4 april: topless tegen islamisme

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>