Sportredacties zijn testosteron-bolwerken

barbara-barendHadden we het gisteren over de deelname van vrouwen op TV (1 op de 3); ondergetekende weet uit ervaring dat veel redacties van (dagelijkse) programma’s ‘bemand’ worden door vrouwen en homo’s.

Zo niet de sportredactie-lokalen, die nog immer gevuld zijn met heteromannen en waar je graag eens een (metaforisch) raampje zou open zetten.

Charlotte Green is sinds kort de eerste vrouw die voetbaluitslagen voorleest voor BBC Radio. The Guardian omschreef dit als ‘radio history’……….

Ook in Nederland zijn vrouwen een zeldzaam verschijnsel op sportredacties. Neem nou sportjournaliste Barbara Barend. Zij zegt: “Dat is niet van deze tijd.”

Daarover schrijft DeNieuweReporter.nl.

Op redacties van zowel landelijke als regionale kranten zijn sportjournalistes vaak in geen velden of wegen te bekennen.

Het AD noemt de situatie ‘ernstig’ en ‘ongezond’. De populaire krant heeft een kleine dertigtal journalisten rondlopen op de sportredactie, maar dat zijn allemaal mannen. De krant die wél met relatief veel vrouwen sportberichten produceert, is het Eindhovens Dagblad.

Vrijwel alle andere sportredacties werken zonder vrouwen. Op de sportredacties van onder andere NRC, AD en De Stentor werken alleen mannen.

Bij de sportredactie van De Volkskrant lopen 2 vrouwen rond op de sportredactie.

Ook De Telegraaf werkt met 2 vrouwen op de sportredactie, omringd door 14 mannelijke sportmedewerkers.

Van de benaderde media is Voetbal International het grootste medium dat werkt zonder vrouwen. Van de 50 mensen die er werken is niemand vrouw.

Zie ook tabel van de Nieuwe Reporter.

Lees ook:‘Nieuwe buren’ van Saskia Noort verfilmd met Daan & Bracha en Katja & Thijs
Lees ook:Mannen met een (huis)vrouw thuis, zijn seksisten op de werkvloer
Lees ook:DJ Annemieke Schollaardt is ‘one of the guys’
Lees ook:Somayya Jabarti is 1ste vrouwelijke hoofdredacteur in Saoedie Arabië
Lees ook:Vrouwen zien inkomsten kelderen zodra ze moeder zijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>