DJ Annemieke Schollaardt is ‘one of the guys’

Radio 3 FM-dj Annemieke Schollaardt vindt de discussies over een vermeend gebrek aan vrouwelijke dj’s op de radio overbodig.

“Ik zou het heel vervelend vinden om constant neergezet te worden als ‘vrouw in de mannenwereld’. Dat zou alleen maar aangeven dat het bijzonder is wat ik doe..”

Aldus Scollaardt deze week in VIVA.

Zw merkt op haar werk niet dat ze als vrouw anders behandeld wordt. “En daarbij: ik werk gewoon goed met mannen. Ik ben ook vrij direct en ik hou niet van gebitch.”

“Ik ben geen typisch ‘meisje-meisje’, maar meer ‘one of the guys’. Al ben ik ook graag met mijn uiterlijk bezig. Dat vind ik dan ook weer jammer aan dit ‘hokje’: als je als vrouw in een mannenwereld werkt, word je vaak gezien als een halve kerel. Mensen vinden het dan op een of andere manier moeilijk te begrijpen dat je ook gewoon vrouw kunt zijn.”

De 37-jarige presentatrice ziet weinig verschil tussen zichzelf en haar mannelijke collega’s. “Daarom werkt het ook. We hebben weleens meisjes gehad die heel veel over seks gingen praten en zich constant wilden bewijzen als vrouw. Dat gaat ‘m dan gewoon niet worden. Ik ben daar niet mee bezig.”

“Ik zit hier niet omdat ik een vrouw ben, ik ben geen excuustruus. Ik maak gewoon goede radio.”

Lees ook:Jonge vrouwen verdienen nu meer dan hun mannelijke leeftijdgenoten
Lees ook:Welke vrouw wordt DJ bij Radio 2?
Lees ook:Voor het eerst een vrouw op Top Gear
Lees ook:Claudia de Breij ontvangt 5e Zilveren Radioster
Lees ook:Caro Emerald krijgt Radio 2 Mijlpaal 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>