Ierse ‘The Sun’ houdt tepels van de ‘page 3 girls’ bedekt

page-3-stating-the-obviousAl jaren voeren vrouwen van diverse achtergronden actie tegen de beruchte ‘Page Three’ van boulevardblad ‘The Sun’.

Op die pagina staat elke dag een anders ‘hapje’. Jawel: vrouwelijk en naakt.

In de Ierse editie is die vanaf afgelopen week echter gedeeltelijk bedekt. ………

De krant van mediamagnaat Rupert Murdoch heeft de pagina nog altijd gereserveerd voor mooie vrouwen, maar de borsten zijn nu bedekt.

Afgelopen maandag prijkte een historische foto van Marilyn Monroe op de derde pagina, naakt maar tepelloos. Dinsdag was Sylvie van der Vaart aan de beurt, gehuld in een bikini. De page three girl van gisteren was Miss World 2003 Rosanna Davison, en die hield ook al haar zwemkleding aan. Vandaag koos de krant voor het Zuid-Afrikaanse topmodel Candice Swanepoel, wier borsten werden bedekt door haar armen.

Aan de Britse editie van ‘The Sun’ is niets veranderd. Volgens hoofdredacteur Paul Clarkson van de Ierse editie liggen culturele verschillen tussen de landen ten grondslag aan het verdwijnen van de topless-foto’s in zijn krant.

“In The Irish Sun streven we ernaar om de kwaliteiten te delen die de krant op print én digitaal tot een succes maken, maar we proberen ook aan de behoeften van onze eigen lezers te voldoen en de culturele verschillen in Ierland te vertegenwoordigen,” zegt hij in ‘The Irish Times’. Een grote meerderheid van de Ieren is katholiek.

Volgens ‘The Irish Times’ heeft het kantoor van ‘The Irish Sun’ in Dublin een aantal telefoontjes gehad van lezers die informeerden naar de verandering, maar slechts één van hen zou hebben geëist dat de topless-foto’s terug komen.

In Ierland was de blote pagina eveneens geregeld de aanleiding voor protesten. Volgens de ‘anti-page-three-lobby’ degradeert de dagelijkse pagina vrouwen tot lustobjecten en mannen tot voyeurs. Het land houdt hiermee de seksistische waarden van 1970 in stand, menen zij.

Lees ook:FEMEN-vrouwen photoshoppen hun tepels weg voor Facebook
Lees ook:Angelina Jolie laat ook haar eierstokken preventief verwijderen
Lees ook:New York Times hoofdredacteur Jill Abramson plots opgestapt
Lees ook:Tunesische FEMEN-activiste Amina eindelijk vrij
Lees ook:Vrouwen lezen meer thrillers dan mannen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>