Dit was het laatste Journaal met Sacha de Boer!

FotografeSachaDeBoerSacha de Boer was vanavond voor het allerlaatst anchorwoman van het Achtuurjournaal. Ze zal er geen traan om laten, hoewel ze het wel een onwerkelijk gevoel vindt.

Ze wil lucht: “Ik wil weg uit die studio, naar buiten! Dus is de laatste dag ook gewoon een werkdag. Zo nuchter ben ik wel. Geen tranen dus………”

“Ik heb daar zo lang gezeten.” Aldus Sacha de Boer eerder vandaag in het AD.

Ook wil ze even niet meer met haar hoofd op televisie. “Voorlopig niet. Of het moet een Michael Palin-achtig reisprogramma zijn. Als dat over een aantal jaar op mijn pad komt, denk ik: nou, vooruit dan maar!”

Dat klinkt niet bijster enthousiast, maar dat komt door alle rompslomp er omheen. “Vooral dat gedoe met uiterlijkheden. De juiste make-up, kleding, nette spulletjes, hoe je je haar draagt. Ik heb dat al die jaren een vreselijk gedoe gevonden.”

Haar leven voor de camera begon 19 jaar geleden als een ‘tijdelijke’ zijstap. Maar dat pakte anders uit. Nu keert ze voor haar gevoel dus weer terug op het oorspronkelijke pad en stort ze zich op het fotograferen.

Ze zag de journalistiek veranderen. Nieuwe (digitale) technieken maakten het mogelijk om het nieuws steeds makkelijker en sneller op de zender te brengen. “Maar daardoor kun je ook sneller fouten maken”, vindt De Boer. “Er moet tijd blijven voor een pas op de plaats en om even goed na te denken hoe je een onderwerp gaat brengen.”

Sinds haar aangekondigde vertrek is ze links en rechts benaderd. “Hoofdredacteur Harm Taselaar van RTL Nieuws vraagt telkens of ik daar kan komen werken. En onlangs ben ik door een publieke omroep gevraagd voor een eigen talkshow. In Hilversum zien ze een talkshow als het hoogst haalbare. Voor mij is dat toch het NOS Journaal.”

Een overstap naar SBS heeft er nooit ingezeten. ‘Haha, nee hoor. Toen ik nog bij RTL zat en Fons van Westerloo naar SBS ging, zei hij tegen mij: ‘Ik neem jou niet mee hoor. Je bent niet ordinair genoeg’.”

Hieronder de ‘laatste show van Sacha’ met toch nog een snik….

Lees ook:Rick Nieman prijst concullega / echtgenote Sacha de Boer de hemel in
Lees ook:Wie wordt de nieuwe koningin van het Acht Uur Journaal?
Lees ook:Sacha de Boer is favoriete oud Journaal-lezer
Lees ook:Sacha de Boer als de Nederlandse Nigella Lawson
Lees ook:Annechien Steenhuizen wordt de nieuwe Sacha de Boer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>