Annechien Steenhuizen wordt de nieuwe Sacha de Boer

Annechien‘Na Sacha de Boer moet je naar bed’, zal niet lang meer klinken in de Nederlandse huishoudens. Het wordt Annechien Steenhuizen.

Ik weet niet op wie u gewed had, maar wij hier hadden het mis……..

Zij zal vanaf 13 mei afwisselend met Rob Trip het Acht Uur Journaal op televisie presenteren.

“Ik ben waanzinnig blij dat ik deze kans krijg”, zegt Annechien (35). “Dit is er zo een die één keer in je leven voorbij komt. Het NOS Journaal van 20.00 uur is voor zo veel mensen hét moment van de dag waarop zij bijgepraat worden over het nieuws van de dag. Ik ben vereerd dat ik dit mag gaan doen en heb ontzettend veel zin om te beginnen.”

Hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws noemt Annechien zeer talentvol. “Als journalist en als presentator heeft ze haar sporen al ruimschoots verdiend. Ik ben blij en trots dat Annnechien deze keuze maakt en ik weet zeker dat zij zeer op haar plaats zal zijn in het NOS Journaal van 20.00 uur.”

Annechien Steenhuizen volgde de opleiding Journalistiek in Utrecht en presenteerde jarenlang voor RTV Utrecht. Later werd ze Jakhals bij De Wereld Draait Door, maar al snel maakte ze de overstap naar de NOS waar ze in maart 2009 presentator werd bij het jongerenjournaal NOS op 3. In 2011 maakte ze de overstap naar het NOS Journaal.

Sacha de Boer gaat na haar vertrek bij het Journaal meer tijd steken in haar werk als fotografe. “Nu ik 10 jaar het Achtuurjournaal heb gepresenteerd, leek me dat een mooi moment om iets anders te gaan doen en me onder andere meer te richten op fotografie”, verklaarde ze. “Na 21 jaar dagelijkse deadlines heb ik enorme behoefte aan ‘slow journalism’. Geen waan van de dag, maar langer aan een verhaal werken. Dieper ergens op ingaan.”

Annechien is absoluut een powervrouw met dito uitstraling en een stevige stem. Mooie keuze dus. Succes gewenst, namens ons!

Lees ook:Sacha de Boer is favoriete oud Journaal-lezer
Lees ook:Rick Nieman prijst concullega / echtgenote Sacha de Boer de hemel in
Lees ook:Margriet Brandsma stopt bij NOS
Lees ook:Marjan Oudeman wordt bestuursvoorzitter van Universiteit Utrecht
Lees ook:Dominique van der Heyde is de nieuwe Ferry Mingelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>