‘De deeltijdjuf geeft slechter les en haalt de status van het lerarenvak onderuit’

EdithHoogeBovenstaande stelling komt uit een essay van hoogleraar onderwijsbestuur Edith Hooge van de Universiteit van Tilburg.

Zij vindt dat scholen moeten stoppen met leerkrachten die maar een paar dagen per week lesgeven. Ruim eenderde van de leerkrachten in het basisonderwijs werkt minder dan 4 dagen.

Prof. Dr. Hooge zegt vandaag in dagblad TROUW dat vrouwen die 3 dagen per week werken, de voorkeur geven aan de zorg thuis. Dat zou dan ten koste gaan aan de ‘continue professionalisering’ in het onderwijs.

Hooge schreef het essay op uitnodiging van het ministerie van onderwijs.

Eerder al constateerde de Onderwijsinspectie dat deeltijd leerkrachten minder goed omgaan met verschillen in de klas en minder didactische vaardigheden hebben.

Paul Rosenmöller van de VO-Raad, de sectororganisatie voor het voortgezet onderwijs, reageert boos. “Busladingen buitenlanders komen kijken hoe wij dat hier doen met dat deeltijdwerk. Ik zou dat niet laten varen op grond van één opmerking van de inspectie.”

Lees ook:Als school kun je maar beter een vrouw aan het hoofd hebben
Lees ook:Van Gogh-collectie van Helene Kröller-Müller extra in de spotlights
Lees ook:Hoe seksueel misbruik in orthodox christelijke kringen onder de tafel blijft
Lees ook:Kröller Müller Museum koopt Roni Horn sculpturen
Lees ook:Basisonderwijs is vrouwenbolwerk: waar zijn de meesters?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>