In 2017 moet minstens 30% topambtenaren vrouw zijn

topvrouwTwee ministeries hebben vandaag het charter ‘Talent naar de Top’ getekend, namelijk Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en Buitenlandse Zaken (BuZa).

Daarin hebben zij vastgelegd hoe zij meer vrouwen in de top van de ministeries willen krijgen en houden……….

Dat meldt de Rijksoverheid.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) had dit reeds eerder ondertekend voor de hele rijksdienst.

Het kabinet wil meer vrouwen in hogere functies bij de rijksoverheid, zowel bij nieuwe instroom in de algemene bestuursdienst als in overige functies. In 2017 moet tenminste 30% van de topambtenaren in de algemene bestuursdienst (ABD) uit vrouwen bestaan.

Als werkgevers het charter ‘Talent naar de Top ondertekenen, zeggen ze concrete maatregelen toe om meer vrouwen in de top van hun bedrijf of organisatie te krijgen en te houden.

De manier waarop ze dat doen kan per organisatie verschillen. Vandaar dat de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en van Buitenlandse Zaken nu hun eigen charter hebben getekend.

Lees ook:Beddenfabrikant Auping ondertekent charter ‘Talent naar de top’
Lees ook:In 2017 is 1/3 van de topambtenaren een vrouw
Lees ook:Gezondheidsorganisatie Dimence Group lichtend voorbeeld qua m/v aan de top
Lees ook:Heijmans zoekt en vindt vrouwen
Lees ook:Meer vrouwen doen Natuur- & Scheikunde

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>