Ranomi Kromowidjojo zwemt tegen de mannen op 100 m vrije slag

RanomiKromowidjojoOnze gouden Ranomi Kromowidjojo zal het op 15 februari bij de KNZB Challenger in Drachten op de 100 meter vrije slag opnemen tegen de mannen.

De olympisch kampioene op het koningsnummer heeft van de zwembond toestemming gekregen om zich tegen het andere geslacht op wedstrijdniveau te meten……..

“Ranomi wil graag een volgende stap zetten en dat zijn de tijden die de mannen bij deze wedstrijd zwemmen. We zien het daarom als een mooie uitdaging voor haar om bij de mannen mee te doen”, lichtte haar coach Christaan Sloof dinsdag toe.

“Als ze op de 100 vrij bij de vrouwen zwemt, ligt ze in haar eentje te racen. Haar tegenstandsters zijn nog van wat minder niveau. Als ze het opneemt tegen die gasten, weet ze beter waar ze aan toe is.”

In wedstrijdverband heeft ze nooit eerder tegen mannen gezwommen. De Groningse was de afgelopen 3 weken op trainingskamp in Thailand.

Ook de andere leden van nationale selectie, onder wie Femke Heemskerk, Inge Dekker en Sebastiaan Verschuren, doen in Friesland mee, maar zij zwemmen niet tegen de mannen.

Lees ook:Zwemster Femke Heemskerk met 3 gouden plakken naar huis vanaf WK
Lees ook:Moslimmeisjes mogen gemengd schoolzwemmen niet weigeren
Lees ook:Rachel Klamer wint wereldbeker triatlon
Lees ook:GEKTE: record Iraanse zwemster telt niet omdat haar badpak ‘te bloot’ was
Lees ook:Excusez, maar elke man is ooit begonnen als een meisje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>