Moslimmeisjes mogen gemengd schoolzwemmen niet weigeren

burkini-Eigenlijk vond ik het systeem van aparte jongensscholen en meisjesscholen nooit een slecht idee. Als oud-docent ervoer en ervaar ik dat de verschillende sekses zowel onderling als op elkaar anders reageren.

Nu ga ik geen pleidooi houden voor de Islam, dat zou toch echt het laatste zijn, maar ik begrijp wel iets van de ophef die in Duitsland is ontstaan op een school waar meisjes en jongens gemengd zwemmen…….

Meisjes mogen de zwemlessen samen met jongens niet weigeren uit religieuze overwegingen, heeft de hoogste Duitse bestuursrechter gisteren bepaald.

Deelname kan dankzij een boerkini, een badpak dat het gehele vrouwenlichaam bedekt. Op die manier kunnen moslimmeisjes zwemmen zonder hun islamitische principes geweld aan te doen, oordeelde de rechter.

Toch vinden sommigen dat het onacceptabel is om meisjes te laten zwemmen in de nabijheid van jongens die slechts een zwembroek aanhebben. De rechter wees dit bezwaar van de hand.

Niet alle westerse oplossingen zijn de beste. In dit geval zou ik kiezen voor aparte groepen. Dan kunnen de meisjes ook gewoon in een badpak het water in. En daar zijn ze veel beter mee geholpen!

Lees ook:Ook jongens van nu vinden vrouwen in games te geseksualiseerd
Lees ook:Kunnen LEGO-vrouwen ook een baan krijgen?
Lees ook:Hebben jongens van nu een probleem?
Lees ook:Seks voor het huwelijk is in India voor eigen risico
Lees ook:Hier is het LEGO – feminisme

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>