Je ziet geen grote borsten op de Olympische Spelen en dat is met reden

ESPNBrestsVrouwelijke topsporters menen steeds vaker dat grote borsten hun carrière letterlijk en figuurlijk in de weg zitten.

Daarom wenden ze zich tot drastische maatregelen en ingrepen om ze te laten verminderen, te verwijderen of al jong te voorkomen dat de borsten zich gaan ontwikkelen…..

Sportmagazine ESPN zegt dat turnsters zich tegenwoordig uithongeren om te vermijden dat hun buste zich ontwikkelt,

En heel wat prof atletes hebben er veel geld voor over om hun boezem chirurgisch te laten verkleinen of verwijderen.

Journaliste Amanda Hess schrijft dat vechtsportster Ronda Rousey aan den lijven de nadelen van grote borsten ondervond tijdens een wedstrijd in februari. Nadat ze haar tegenstandster op de grond had gelegd, moest ze snel de bandjes van haar beha fatsoeneren, wat op een ramp voor haar carrière uitdraaide. “Ik werd in mijn borststreek gestampt tijdens deze zet. Je ziet geen grote borsten op de Olympische Spelen en dat is met een reden.”

Auteur Joan Ryan zegt dat toptunsters weinig eten en veel trainen om hun menstruatie uit te stellen. Je kunt niet presteren op topniveau als je het lichaam van een vrouw hebt.

De Amerikaanse turnster Dominique Moceanu zegt dat de sport meisjes onder druk zet om zo lang mogelijk borstloos te blijven.

Een onderzoek tijdens de marathon van Londen vorig jaar toonde aan dat vrouwen met een grote cup meer pijn ervaren tijdens het lopen, voor 8% was dit zelfs onhoudbaar.

Borsten van een A-cup wegen bijna 200 gram, daar komt evenveel gewicht bij per cupmaat. Het is dus niet verwonderlijk dat vrouwen met een D-cup last van hun boezem krijgen.

Plastisch chirurg Paul Banwell heeft al verschillende sportvrouwen met grote borsten behandeld. Vaak leidt dat namelijk tot rug- en nekpijn, huiduitslag, pijnlijke bandjeskoven, wat weer leidt tot een slechte houding en een laag zelfbeeld.

“Borsten kunnen veel wegen, dus ze kunnen echt in de weg zitten”, vertelt de arts. “Sportsters willen wel hun vrouwelijke figuur behouden, maar ook de ongemakken beperken door een borstverkleining. Dit is dus een compromis dat met elke patiënt individueel besproken moet worden.”

Ook plastisch chirurg Puneet Gupta van de Private Clinic van Harley Street in Londen ziet een stijging van het aantal borstverkleiningen bij vrouwen die sporten. Dit komt ook door de medische ontwikkelingen van de laatste jaren. Er zijn nu methodes, waarmee de herstelperiode ook aanzienlijk is afgenomen.

Toch houdt deze minder ingrijpende operatie gevaren in als je dit voor je 25ste laat uitvoeren. Dit type ingreep is eigenlijk het meest geschikt voor vrouwen na de menopauze.

Lees ook:Roze snelwegen: no men allowed!
Lees ook:Prinses Margriet is gezicht van vuurwerkbril
Lees ook:Tattoo-kunstenaar geeft vrouwen hun tepels terug
Lees ook:Creëer eens een game over vrouwen-borsten zonder die meteen sexy te maken
Lees ook:Afsluiting borstkankermaand in teken van borstreconstructies

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>