Zeg niet tegen je dochter dat ze bazig of kattig is

Ban-Bossy-Quote-Graphics_Sheryl-SandbergEen meisje met leiderscapaciteiten is al gauw een bazig type.

Een jongen met dezelfde kwaliteiten wordt wellicht een manager in de dop genoemd.

“De enige manier om dat te veranderen is om vrouwen aan de top te krijgen. Maar het is altijd een beetje ‘het kip of het ei’-probleem: Komen vrouwen niet aan de top omdat ze meer barrières moeten overwinnen of kunnen alleen vrouwen aan de top de barrières wegnemen voor andere vrouwen?”

Aldus schreef Sheryl Sandberg vorig jaar in de inleiding van haar boek ‘Lean In’.

De oplossing ligt in de manier waarop we meisjes behandelen en hen aan- of ontmoedigen bepaalde keuzes te maken. Verander dat en je verandert de toekomst.

Dat is exact wat Sheryl Sandberg nu doet met de campagne #banbossy, waarover we vorige week al schreven onder het motto ‘Ik ben niet bazig, ik ben de baas’.

Sandberg krijgt daarvoor steun van andere topvrouwem, onder wie zangeres Beyoncé, actrice Jennifer Garner, ex-vicepresident en ex-minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice, actrice Jane Lynch, ontwerpster Diane von Furstenberg en de huidge First Lady Michelle Obama.

“Je kunt geen dingen veranderen waar je je niet bewust van bent. Bewustmaking moet dus niet worden gekleineerd. Tijdens mijn boektournee heb ik vaak gezegd: ‘Noem je dochter niet bazig, zeg dat ze leiderschapsvaardigheden heeft’. Iedereen moet altijd lachen als ik dat zeg. Maar als ik zeg: ‘Zeg dat je zoon leiderschapsvaardigheden heeft’, dan lacht er niemand. Want dat ligt in de lijn van de verwachtingen. Dus het begint met bewustmaking op jonge leeftijd en dan moet het overgaan in praktische tips en echte actie”, aldus de Facebook-topvrouw in een interview met YAHOO-nieuws.

Lees ook:Beyoncé: ‘Ik ben niet bazig. Ik ben de baas!’
Lees ook:Het Sheryl Sandberg Effect
Lees ook:Sheryl Sandberg: ‘Reclamemakers begrijpen niets van vrouwen’
Lees ook:Sheryl Sandberg van Facebook: ‘Vrouwen moeten gas geven!’
Lees ook:Sheryl Sandberg en fotoburo Getty komen met ‘nieuw vrouwbeeld’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>