Sheryl Sandberg: ‘Reclamemakers begrijpen niets van vrouwen’

sexist-ads1Reclame en marketing kan een belangrijke bijdrage leveren in de gelijkehid van mannen en vrouwen.

Het is dan ook hoog tijd dat de sector zich gaat inspannen om definitief af te rekenen met die negatieve benadering van vrouwen……..

Aldus Sheryl Sandberg, CEO van Facebook en oprichter van de vrouwenorganisatie LeanIn.Org in een column voor het reclamemagazine Adweek.

De Facebook CEO voert aan dat de maatschappij nog altijd onterecht met negatieve vrouwelijke stereotypes werkt, maar ze benadrukt dat die ook door de reclame in stand wordt gehouden.

“Een aantal negatieve stereotypes over vrouwen zijn zeer hardnekkig door zulke uitingen,” aldus Sheryl Sandberg. “Hoewel ze de grootste boodschappers zijn, zegt 90% van de Amerikaanse vrouwen door de reclamemakers niet begrepen te worden.”

“Vrouwen worden dagelijks met honderden reclames geconfronteerd, waardoor die producten niet alleen niet verkocht worden, maar ook nagelaten wordt een boodschap van hoop te brengen voor de toekomstige generaties vrouwen.”

Ze zouden ook een boodschap kunnen brengen die vrouwen empowert, voert Sandberg nog aan. “Marketing die op een efficiënte manier kan inspelen op de kracht en mogelijkheden van vrouwem, zal niet alleen tot meer winst leiden, maar ook tot een grotere gelijkheid in de maatschappij.”

“Marketing die een sterk vrouwbeeld creëert, werkt niet alleen positief voor vrouwen, maar dus voor de gehele economie.” aldus Sheryl Sandberg.

Lees ook:Sheryl Sandberg van Facebook: ‘Vrouwen moeten gas geven!’
Lees ook:Topvrouw Sheryl Sandberg verliest haar topman
Lees ook:Sheryl Sandberg is alvast miljardaire
Lees ook:Het Sheryl Sandberg Effect
Lees ook:Sheryl Sandberg van Facebook verkoopt aandelen en casht ruim 13 miljoen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>