Vrouwen met wreed geplette borsten: nu ook bij ons in het westen!

GP1Reeds eerder schreven we bij powervrouwen.blog over de heftige praktijken in Centraal en West Afrikaanse landen van het ‘bewerken’ van meisjesborsten door bezorgde moeders.

Deze verminking met strijkijzers of anderszins hete voorwerpen wordt gebruikt om ongewenste mannelijke aandacht af te leiden en zo zwangerschappen en verkrachtingen te voorkomen.

De Franse fotograaf Gildas Paré was op reis in Kameroen toen hij voor het eerst hoorde over deze wrede gewoonte.

De Verenigde Naties noemen het platstrijken van borsten 1 van de 5 meest genegeerde misdaden tegen vrouwen op aarde. Ongeveer 4 miljoen meisjes werden hier reeds slachtoffer van.

Het wegbranden is niet alleen erg pijnlijk, het veroorzaakt ook abcessen, cystes, infecties, weefselschade en zelfs het verlies van borsten. Voorts is er later een grotere kans op borstkanker door het littekenweefsel. En dan hebben we het nog niet eens over de emotionele schade die pubermeisjes hieraan overhouden.

Leyla Hussein van bet Britse vrouwencomité van de Verenigde Naties trekt aan de alarmbel nu door de vreemdelingenstroom ook duizenden meisjes in Groot-Brittannië en andere Europese vluchtlanden gevaar lopen. Met name meisjes uit Kameroen, Zuid Afrika, Nigeria, Guinee, Togo en Ivoorkust

Het fotoproject dat Gildas Paré over deze meiden en vrouwen maakte, noemde hij ‘Plastic Dream’. De vrouwen hopen namelijk bijna allemaal plastische chirurgie te kunnen doen. Ze willen weer mooie kleding aan kunnen trekken, uitgaan en zich vrouw voelen. Maar uiteraard is het vooral een aanklacht tegen deze verminking. Zodat de dochters van deze vrouwen al deze pijn en ellende bespaard blijven.

femmes-mutilees-et-corps-froisses-912-body-image-1438266350
GP2
GP3
GP4
GP5
GP6

Lees ook:Meisjesborsten wegbranden: onbekende, maar veelvoorkomende verminking
Lees ook:Ondanks verbod komt meisjesbesnijdenis in SAHEL-landen nog teveel voor
Lees ook:Aantal vaginaal verminkte vrouwen verdubbeld in België
Lees ook:Vrouwencondoom krijgt voet aan de grond in Afrika dankzij NL inspanningen
Lees ook:Oprichtster Mineke Foundation is African Woman of the Year

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>