Uitbuiting van dienstmeisjes in de Arabische Golf: prinses zit vast in VS vanwege mishandeling

OMERCY_P1.jpg_full_600Een prinses uit Saoedie-Arabië is gisteren in de Verenigde Staten gearresteerd, omdat ze een vrouw uit Kenia zou hebben uitgebuit.

Volgens de autoriteiten moest de Keniaanse 16 uur per dag, 7 dagen per week, werken in het huis van prinses Meshael Alayban (42)……

In het thuisland van deze Arabische is het heel gewoon om dienstmeisjes uit Afrika of Azië als slavinnen te gebruiken. Een hond krijgt nog een betere behandeling.

Antoinette Vlieger promoveerde in 2011 op het onderwerp van dienstmeisjes-slavernij in de Arabische golf.

De dienstmeisjes hebben geen poot om op te staan. Ze verliezen daardoor elk conflict. De werkgevers maken daar misbruik van. Ze weten dat ze straffeloos kunnen uitbuiten en mishandelen.

Het beroerde visumsysteem maakt het mogelijk voor werkgevers om hun dienstmeisje zonder enige reden en op elk moment te laten deporteren. De uitzendbureaus die hen naar de Arabische staten halen zijn vaak niets anders dan mensenhandelaren. Iedereen die hen probeert tegen te houden, wordt bedreigd of omgekocht.

Vooral in Saoedi-Arabië, waar de religieuze elite de macht deelt met het Saoedische koningshuis, wordt de modernisering geblokkeerd. Dit is funest voor de Saoedische vrouwen. Het corrupte regime is vooral bezig met het behouden van hun macht.

Nu is er dan in de VS een Arabische echtpaar tegen de lamp gelopen. Het dienstmeisje kon niet zomaar vertrekken, omdat haar bazin haar paspoort had ingenomen, aldus justitie. Toch wist ze dinsdag te ontsnappen. Ze stapte naar de politie.

Agenten troffen in het huis van de prinses nog 4 mensen aan die mogelijk in dezelfde situatie zaten. De prinses is volgens de aanklagers een van de echtgenotes van de Saudische prins Abdulrahman bin Nasser bin Abdulaziz al Saud.

Antoinette Vlieger licht de schrijnende situatie bij Pauw & Witteman aan tafel toe:

Lees ook:Blonde Nederlandse vrouw in Arabische Golf
Lees ook:Dan vervangen we de vrouwen toch gewoon door IKEA-meubelen!
Lees ook:Prinses Astrid hoeft zich niet te bedekken in Saoedi Arabië, haar reisgenotes wel
Lees ook:Saoedische vrouwen die auto rijden, komen voor terreur-rechtbank
Lees ook:Saoedische redt haar man uit klauwen van Mutaween en is hit op internet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>