Prinses Astrid hoeft zich niet te bedekken in Saoedi Arabië, haar reisgenotes wel

PrinsesAstridBelgiëPrinses Astrid, vertegenwoordigster van Koning Filip, zit van 15 tot 21 maart een economische zending naar Saoedi-Arabië en Oman voor.

De vrouwelijke Belgische deelnemers aan een economische missie naar Saoedi-Arabië wordt gevraagd een hoofddoek en een abaya te dragen.

De voorschriften maken 1 uitzondering: prinses Astrid, 2e in de lijn der troonopvolging bij onze zuiderburen. Zij wordt niet verplicht een abaya te dragen noch zich te sluieren.

Als vertegenwoordigster van een staat, wordt zij vrijgesteld van deze verplichtingen…….

Daarover bericht La Libre Belgique.

De inschrijvingen voor de missie zijn nog open maar momenteel hebben reeds 250 mensen aangemeld: bedrijfsleiders, vertegenwoordigers van regionale en federale autoriteiten, enz. In de delegatie zitten uiteraard ook enkele tientallen vrouwen.

Een abaya is een soort van Saoedische burka: een lang kleed, in principe zwart, dat het lichaam bedekt, maar niet het aangezicht, de voeten of de handen.

Het kleed wordt over de ‘klassieke’ kleding gedragen en is in regel verplicht voor vrouwen in Saoedi-Arabië en het Arabische schiereiland. Wat het hoofd betreft, zullen de vrouwen van de prinselijke handelsmissie de haren moeten bedekken met een gewone sjaal of een hoofddoek.

Lees ook:Vlaamse nieuwslezer: ‘Achterlijke vorm van Islam in Saoedi Arabië’
Lees ook:Belgische correspondent mag geen vrouwen filmen in Saoedi Arabië
Lees ook:Eerste spotje over borstkanker in Saoedi Arabië
Lees ook:Vrouwen in IS-gebieden moeten gekleed gaan als wandelende vuilniszakken
Lees ook:Saoedische vrouwen registeren zich om voor ‘t eerst te stemmen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>