Arnhemse Mode Biënnale o.l.v. Lidewij Edelkoort over fetisjisme

Doen-Mode-Biennale-Arnhem-2013_referenceTrend forecaster Lidewij Edelkoort is de curator van de 5e editie van de Mode Biënnale Arnhem (M°BA).

Edelkoort heeft, in reactie op de stromingen die zij ontwaart in de maatschappij, gekozen de wereld van de mode te bekijken vanuit het fetisjisme………..

M°BA 13: FeTiShiSm in FAShiOn is een serie exposities en evenementen die de passionele en rituele band van het publiek met mode en accessoires onderzoekt en in kaart brengt.

Arnhem is dé modestad van Nederland en thuisbasis van de beroemde mode afdeling van ArteZ. Edelkoort zelf genoot haar opleiding aan dit instituut. in 2013 viert ArteZ Fashion Design haar 60-jarige bestaan.

De hoofdexpositie FeTiShiSm in FAShiOn bestaat uit 13 ruimtes waarin de fascinerende, wonderlijke en verstrekkende wereld van het fetisjisme wordt blootgelegd. De ware aard van het fetisjisme komt tot leven aan de hand van kleding, accessoires, fotografie, film en een mix van media. sjamanisme, infantilisme, legendes, nudisme, en nomadisme zijn een paar van de intrigerende trefwoorden die het hart vormen van deze expositie. FeTiShiSm in FAShiOn wordt tentoongesteld.

Lidewij Edelkoort begon het proces van fetishism in fashion: “Als groot liefhebber van kleding en textiel heb ik besloten om de obsessie voor mode te analyseren en te ontleden door deze biënnale te wijden aan het verschijnsel van het fetisjisme. Een analyse die gaat over de behoefte om onszelf te ontdekken en te bedekken tot de meest excentrieke extremen waartoe het verlangen naar schoonheid en geborgenheid kan aanzetten. Een studie van de sterke connecties die bestaan tussen een kledingstuk en de drager, de erotische passie die een paar schoenen kan veroorzaken of de emotionele ervaring die de tactiliteit van textiel ons kan brengen. Onze vergaande verhouding met een merk, de aanbidding van een designer.”

De Arnhemse Mode Biënnale 2013 nestelt zich van 8 juni tot en met 21 juli midden in de binnenstad van Arnhem. Hier vinden tijdens de biënnale tal van activiteiten plaats waaronder exposities, seminars, een filmfestival, dans- en performance installaties.

Lees ook:Lidewij Edelkoort presenteert: fetisjisme!
Lees ook:Lik mijn wonden: Petra Hartman met mode voor mensen mét en zonder benen
Lees ook:Lidewij Edelkoort met stoffen die een verhaal vertellen
Lees ook:Lidewij Edelkoort toont Dutch en Internationaal autonoom design
Lees ook:Hoe SWAG ben jij?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Arnhemse Mode Biënnale o.l.v. Lidewij Edelkoort over fetisjisme

  1. inge van bergen

    nou beste powervrouwen, als uw toekomst zo gebonden, gekweld en on draagbaar is als in de trend, laat mij dan maar een gewone heerlijke vrouw blijven.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>