Mariska van Kolck kruipt in de huid van Conny Stuart

MariskaVanKolckMariska van Kolck heeft geen gemakkelijke periode achter zich. Een echtscheiding, een nieuwe relatie die ook verbroken werd en een inbraak waarbij haar complete huis overhoop is gehaald.

Dit jaar zal de musical-actrice Sara zien.

En er ligt een prachtige uitdaging voor Mariska. In een nieuwe musical over het leven van Wim Sonneveld, zal zij de rol van Conny Stuart vervullen………

Conny Stuart overleed in 2010 op 97-jarige leeftijd en dit jaar zou haar 100ste geboortedag zijn. Ze speelde een belangrijke rol in het leven van de legendarische Sonneveld, die ze in WO II ontmoette.

Stuart was een van de eersten in Nederland die ruim 50 jaar later er openlijk voor uitkwam met het hele gezelschap lid van de Kultuurkamer te zijn geweest “want er moest toch brood op de plank zijn?”.

Ook in de jaren ’50 bleef ze prominent lid van Sonnevelds gezelschap. Ze was in die tijd gehuwd met Henri Hofman, met wie ze 2 zoons kreeg. Ze scheidde van hem om in 1957 te huwen met de 8 jaar jongere Joop Doderer. Haar tweede huwelijk strandde in 1960.

In 1966 had zij veel succes met het lied ‘Wat voor weer zou het zijn in Den Haag?’ dat zelfs op single werd uitgebracht.

Haar acteerkwaliteiten, ontwikkeld bij Sonneveld, kwamen pas goed tot hun recht in de musicals die Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink voor haar schreven. ‘Heerlijk duurt het langst’ was in 1965 direct een ongekend succes. Later volgden nog talrijke andere musicals, zoals ‘Wat een planeet’, ‘Met man en muis’, ‘En nu naar bed’, “Madam” en ‘De dader heeft het gedaan (1983).

In 1985 zette ze een punt achter haar carrière met ‘De Stuart Story’, waarin ze oude nummers bracht.

Portret Mariska van Kolck boven aan: Fincent

Lees ook:Mien de Bree: de eerste Nederlandse vrouw op een racefiets
Lees ook:Mariska van Kolck kruipt in de huid van Majoor Bosshardt
Lees ook:Maria Stuart & Elizabeth I: koninginnendrama met Halina Reijn & Chris Nietvelt
Lees ook:De grote 3 vrouwen uit Nederlandse theaterwereld krijgen musical
Lees ook:Conny Braam: de Nederlandse vrouw achter Nelson Mandela

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>