Mariska van Kolck kruipt in de huid van Majoor Bosshardt

alidaAlida Margaretha Bosshardt (1913-2007), kortweg Majoor Bosshardt, was een Nederlands officier van het Leger des Heils en voormalig verzetsvrouwe.

Voor velen was zij het gezicht van de ‘goede werken’ ban het ‘leger’.

Mariska van Kolck kruipt vanavond in haar huid. Met een musical over het leven van de heilsoldate wordt stilgestaan bij haar 100e geboortedag…..

De musical wordt opgevoerd tijdens een gala in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Ook Mies Bouwman is te zien in de musical, waarin zij zichzelf speelt, samen met mensen die hulp hebben gekregen van het Leger des Heils. .

Presentator en journalist Sander de Kramer krijgt tijdens het evenement de Majoor Bosshardt Prijs. Hij kreeg die toegekend voor de wijze waarop hij vanuit zijn persoonlijk idealisme aandacht vraagt voor wantoestanden in de wereld.

Met de onderscheiding zet het Leger des Heils mensen in het zonnetje die zich onbaatzuchtig inzetten voor de samenleving.

Majoor Bosshardt kreeg gisteren ook reeds een eerbetoon in ‘haar’ Amsterdam. In de rosse buurt werden de Majoor Bosshardtbrug en een standbeeld onthuld.

Lees ook:Prinses Beatrix opent de Majoor Bosshardtburgh op De Wallen
Lees ook:Ook Roma-familie verontwaardigd over een kind bij lesbische pleegouders
Lees ook:Leger des Heils gebruikt #TheDress in campagne
Lees ook:Buikdansen ingezet voor vrouwenemancipatie
Lees ook:Aletta Jacobs De Musical

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>