CEO Katharine Zaleski zegt sorry

FlyingSorry aan alle moeders. Excuses dat ik ooit twijfelde aan je toewijding omdat er kinderfoto’s op je bureau staan. Sorry voor alle last-minute-vergaderingen die ik aan het einde van de dag heb gepland. En het spijt me, mijn onbegrip voor die keren dat ik met mijn ogen rolde als je niet mee ging borrelen met collega’s. Ik begreep jullie niet, tot ik zelf een kind kreeg………

Voila: een open brief van Katharine Zaleski, voormalig manager van ‘The Washington Post’ en ‘The Huffington Post’, gaat viraal.

Tijdens haar zwangerschapsverlof besefte Zaleski dat ze de keuze had tussen 2 opties: hard blijven werken en haar kind bijna nooit zien of minder werken en haar carrière in duigen zien vallen.

Gelukkig reikte haar zakenpartner Milena Berry haar een 3e optie aan. Die vroeg haar samen een bedrijf op te richten dat net vrouwen steunt om van thuis uit te werken, zodat ze ook tijd hebben om bij de kinderen te zijn.

Nu stelt hun bedrijf PowerToFly vrouwen over heel de wereld in staat om kinderen en carrière te combineren.

“Ik realiseerde me dat we vrouwen juist moeten aanmoedigen om hun productiviteit volledig aan te wenden in plaats van tijd te verdoen op kantoor of in de bar na het werk. Ik wilede dat ik dit 5 jaar geleden had geweten. Vrouwen met kinderen zijn de hardst werkenden van iedereen en die heb je nodig in je team!”

Lees ook:Ryan-Air topman doet trots over zijn ‘seksistische vrouwvriendelijkheid’
Lees ook:Chinese bankvrouwen moeten fiat krijgen voor zwangerschap
Lees ook:Kosten van de kinderen zijn barrière voor vrouwelijke carrière
Lees ook:Deeltijdwerkende moeder vaker manager dan deeltijdvrouw zonder kinderen
Lees ook:Thuisblijven voor ziek kind: 9 van de 10x doet de moeder dit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>