Ryan-Air topman doet trots over zijn ‘seksistische vrouwvriendelijkheid’

ryanair_stewardessesHij kan het niet laten. Om de zoveel tijd doet Ryanair-topman Michael O’Leary uitspraken waarvan hij weet dat ze controverse veroorzaken.

Het lijkt erop dat hij het leuk vindt om een seksist gevonden te worden.

Deze keer waren zijn pijlen gericht op het vaderschapsverlof, werkende moeders en ‘de lelijke stewardessen van concurrent British Airways……..

O’Leary gaat flink loos in een interview met ‘The Times’.

“Vaders die interesse tonen in de opvoeding van hun kind, doen maar net alsof. Wij verspreiden de zaadjes, vrouwen krijgen kinderen en wij verstrekken de centen.”

Hij vindt vaderschapsverlof belachelijk. “Ik bleef ook niet thuis toen mijn 4 kinderen geboren werden, ik kon niet wachten om weer aan het werk te gaan.”

Hoewel hij de man als kostwinner ziet, vindt O’Leary wel dat ‘moeders moeten werken’. “Arabische samenlevingen die vrouwen verbieden te werken, zijn gedoemd te mislukken. Maar als het aan de vrouwen zelf ligt, zouden ze thuisblijven zodra ze kinderen hebben.”

Hij benadrukt dat Ryanair een ‘vrouwvriendelijk’ bedrijf is. “2 van de 9 bestuursleden zijn vrouwen. Dat is beter dan veel andere bedrijven. En ze werden niet aangenomen om een quotum te behalen, maar vnwege hun kwaliteiten.”

Maar stewardessen moeten toch vooral mooi zijn. “Moeders en grootmoeders werken voor British Airways, hun dochters werken voor ons.”

Lees ook:British Airways wil meer vrouwelijke piloten
Lees ook:Cathay-stewardessen klagen over te sexy uniform
Lees ook:Stewardessen krijgen veel te maken met seksuele intimidaties
Lees ook:It’s a penalty: WK-prostituees lijken boven de 18, maar zijn het niet
Lees ook:Argentijnse ‘Dwaze Oma’s’ ontdekken gestolen baby in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>